Μετά από τόσες δεκαετίες πολέμων και αναταραχών, η οπλοκατοχή είναι ευρέως διαδεδομένη στο Λίβανο. Και μάλιστα οι Λιβανέζοι δεν το κρύβουν καθώς δε κάθε ευκαιρία (γιορτή, γάμος κλπ) βγάζουν τα όπλα και ρίχνουν τις μπαλοθιές τους σε βαθμό που η Κρήτη να θυμίζει νηπιαγωγείο.
Ωστόσο κάποιες από τις σφαίρες έχουν χτυπήσει και επιβατικά αεροπλάνα. Είτε σταθμευμένα στο αεροδρόμιο της Βηρυτού, είτε κατά την προσγείωση. Σύμφωνα με τους υπευθύνους ασφαλείας του αεροδρομίου, κατά μέσο όρο καταγράφονται οκτώ περιστατικά κάθε χρόνο με αδέσποτες σφαίρες να χτυπούν αεροπλάνο. Το πρόβλημα κορυφώνεται την παραμονή της πρωτοχρονιάς όταν οι κουμπουροφόροι ξεσαλώνουν αναμένοντας την αλλαγή του χρόνου. Την παραμονή της προπέρσινης πρωτοχρονιάς είχαν χτυπηθεί τρία επιβατικά αεροσκάφη.
Πρόσφατα η Λιβανέζα παρουσιάστρια και πολιτικός Paula Yacoubian, ανάρτησε φωτογραφίες που δείχνουν τρύπα από σφαίρα στο αεροπλάνο της MEA στο οποίο επέβαινε, όταν αυτό προσγειώνονταν στη Βηρυτό προερχόμενο από το Αμμάν. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς.
Θυμίζουμε πως η Aegean ανέστειλε όλες τις πτήσεις προς τη Βηρυτό τον Ιανουάριο του 2022, επειδή υπήρχε η υποψία ότι ένα από τα αεροπλάνα της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας είχε υποστεί ζημιά από σφαίρα . Η Aegean επέστρεψε και πάλι στη Βηρυτό.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments