Κείμενο – φωτογραφίες: Σάκης Παπαδόπουλος

Στη χθεσινή φαντασμαγορική εκδήλωση της Aegean για την παρουσίαση του πρώτου από τα νέα της αεροσκάφη Airbus A-320neo, πρωταγωνιστές ήταν οι εργαζόμενοι της εταιρείας. Και αυτό γιατί τόσο ο Πρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης όσο και ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Γερογιάννης, αναφέρθηκαν επίde μακρόν σ΄αυτούς. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Γερογιάννης «η Aegean δεν είναι το μέταλλο αλλά οι άνθρωποι της που δίνουν ζωή σ΄αυτό και δημιουργούν εξαιρετικές υπηρεσίες για τους επιβάτες μας. Είναι αυτοί με τους οποίους μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα και πετυχαίνουμε τους ίδιους στόχους» Για να συμπληρώσει ο κ. Βασιλάκης «ότι πετύχαμε μέχρι τώρα οφείλεται στην αφοσίωση, το πάθος, και το μεράκι των ανθρώπων μας».
Η εντυπωσιακή εκδήλωση έγινε στην τεχνική βάση της εταιρείας στο Αεροδρόμιο Αθηνών, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος είχε την ευκαιρία να τα… ακούσει από τον κ. Βασιλάκη, ο οποίος ζήτησε από την πολιτεία να λύσει βασικά ζητήματα της αεροπλοΐας που βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη. Όπως χαρακτηριστικά ανάφερε «τα τελευταία χρόνια, λόγω της παραχώρησης των αεροδρομίων, οι υποδομές βελτιώθηκαν. Ωστόσο στο ίδιο διάστημα οι υπηρεσίες του δημοσίου στο χώρο της αεροπορικής μεταφοράς υποχώρησαν». Ο κ. Βασιλάκη,ς ζήτησε από τον πρωθυπουργό η τάση αρνητικής ανάπτυξης που υπάρχει τώρα να αντιστραφεί. «Είναι θέμα σχεδιασμού, βούλησης και συντονισμένων ενεργειών» είπε ο κ. Βασιλάκης «και όχι κονδυλίων καθώς αυτά προέρχονται από τους ίδιους τους επιβάτες και τις εταιρείες».
Η Aegean παρέλαβε ήδη τρία καινούρια A-320neo και άλλα τρία θα παραλάβει μέχρι τον Ιούνιο. Μέχρι το 2025 θα παραλαμβάνει περίπου 10 αεροσκάφη το χρόνο.
Η αρχική της παραγγελία το 2018 ήταν για 30 αεροσκάφη ωστόσο πριν παραλάβει το πρώτο, ενεργοποιώντας την σχετική option παρήγγειλε άλλα 16 φθάνοντας τα 46. Αν μάλιστα ενεργοποιήσει και δεύτερη option για 12 αεροσκάφη τότε θα φτάσει η παραγγελία της στα 56 Airbus όλα Α-320neo και A-321neo.
Τα αεροσκάφη αυτά την κάνουν ακόμη πιο ανταγωνιστική και πιο ανθεκτική στον διεθνή αδυσώπητο ανταγωνισμό εξαιτίας του οποίου περίπου 50 αεροπορικές εταιρείες πτωχεύουν κάθε χρόνο. Επίσης καθώς η Aegean είναι το σημαντικότερο εργαλείο του ελληνικού τουρισμού, του δίνει μεγαλύτερες δυνατότητες σε υφιστάμενες και νέες αγορές. Άλλωστε κάθε απευθείας δρομολόγιο ανοίγει απευθείας δρόμους στο επιχειρείν και τον τουρισμό. Όσο πιο εύκολα φτάνει κανείς σε έναν προορισμό τόσο ευκολότερα τον επιλέγει. Με το υφιστάμενο πρόγραμμα της Aegean μπορεί κανείς να φτάσει απευθείας στην Ελλάδα από 44 χώρες.
Ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η Aegean δίνει την δυνατότητα στους Έλληνες να ταξιδεύουν με καινούργια αεροσκάφη, και ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, ενώ η ανάπτυξη της εταιρείας δημιουργεί εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και εκατοντάδες εκατομμύρια έσοδα στα δημόσια ταμεία..
Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη είναι τέταρτης γενιάς, κατασκευασμένα από τα πιο σύγχρονα υλικά. Καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα παράγουν λιγότερα καυσαέρια και θόρυβο και προφέρουν καλύτερες συνθήκες άνεσης διαβίωσης μέσα στην καμπίνα. Επίσης έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια πτήσεων.
Στην χθεσινή εκδήλωση η Aegean δεν παρουσίασε μόνο τα νέα της αεροσκάφη αλλά και την καινούργια της εταιρική ταυτότητα που περιλαμβάνει νέο σήμα και νέα χρώματα. Ωστόσο όπως συμβαίνει πάντοτε στη χώρα μας σε οτιδήποτε καινούργιο, το νέο σήμα και χρώματα του αεροσκάφους δέχθηκαν σφοδρή κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο η άτρακτος του αεροσκάφους γέμισε με χρώματα της Ελλάδος γιατί η διοίκηση της Aegean, θέλει να τονίσει την ελληνικότητα της, καθώς τα αεροπλάνα ταξιδεύουν σε ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη. Με τα ίδια χρώματα θα βαφτούν όλα τα αεροπλάνα του στόλου της εταιρείας, καινούργια και παλιότερα.
Οι πρώτοι επιβάτες που θα πετάξουν με τα καινούργια αεροσκάφη της Aegean θα είναι αυτοί που θα ταξιδέψουν αύριο Παρασκευή στο Αθήνα – Μόναχο. Εκτός από αυτή τη γραμμή τα πρώτα A-320neo θα εξυπηρετούν επίσης και το Αθήνα – Λονδίνο.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments