Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Γράφαμε πριν λίγες μέρες για την Μονεμβασιά, αυτή την εντυπωσιακή καστροπολιτεία που είναι αμφιθεατρικά χτισμένη πάνω στην ομώνυμη βραχονησίδα και έχει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη.
https://omorfataxidia.gr/travel/monemvasia-allo-ena-diamanti-deite-fotografies/?fbclid=IwAR0YoOOv41GGjZpHdUSlXQo2pLsVzWPKJR5pZuNsRmrgb3vBD7V0LDzgFYw
Η βραχονησίδα συνδέεται με την στεριά με μια μεγάλη γέφυρα 130 μέτρων. Εκεί που καταλήγει η γέφυρα βρίσκεται η Νέα Μονεμβασιά ή Γέφυρα όπως ονομάζεται ο οικισμός καθώς αναπτύχθηκε γύρω από αυτήν.
Είναι ένας οικισμός στη σκιά του μεγάλου βράχου που έχει αναπτύξει έντονη τουριστική δραστηριότητα. Καθώς πάνω στο κάστρο της Μονεμβασιάς οι επιλογές είναι περιορισμένες για διαμονή, φαγητό κλπ, στη Νέα Μονεμβασιά θα βρείτε επιπλέον επιλογές και μάλιστα σε καλύτερες τιμές.
Θα βρείτε τα πάντα. Μικρά ξενοδοχεία και καταλύματα, ταβέρνες για να φάτε φρέσκα θαλασσινά δίπλα στη θάλασσα, (υπάρχει και λιμάνι αλιευτικών σκαφών), καφετερίες και καταστήματα για τις καθημερνές ανάγκες.
Μπροστά στο χωριό υπάρχει και βοτσαλωτή παραλία για μπάνιο.
Και αν η παλιά Μονεμβασιά είναι διάσημη για το κάστρο της, η νέα Μονεμβασιά είναι διάσημη για τα αμυγδαλωτά της που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε. Υπάρχουν πολλά εργαστήρια στο χωριό που τα προσφέρουν σε όλες τους τις εκδοχές όπως και σαμουσάδες, μελωμένους γεμάτους καρύδι και αμύγδαλο, ραφιόλια, φλογέρες, μελιτίνια και φυσικά δίπλες, που συνοδεύουν κάθε χαρά των κατοίκων της περιοχής.
Από το χωριό δίπλα στη γέφυρα, ξεκινά ένα μικρό λεωφορείο του ΚΤΕΛ που σε ανεβάζει στην Μονεμβασιά, αν δεν θέλετε να πάτε με τα πόδια ανηφορίζοντας για περίπου μισή ώρα.

Info…

Στη Μονεμβασιά πήγαμε στα πλαίσια ενός δημοσιογραφικού ταξιδιού που οργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την εταιρεία τουριστικού μάρκετινγκ Tourism Media & Events

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments