Φωτογραφία: Nicolas Economou Photography

Στο Νεπάλ οι φόβοι για το αεροσκάφος που χάθηκε χθες από τα ραντάρ λίγη ώρα μετά την απογείωση του επιβεβαιώθηκαν. Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης εντόπισαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους που προσέκρουσε σε βουνοπλαγιά σε υψόμετρα 14.500 ποδιών. Και οι 22 επιβαίνοντες είναι νεκροί. Ανάμεσα τους 13 από το Νεπάλ, τέσσερις Ινδοί, και δύο Γερμανοί.
Το αεροσκάφος, ένα ελικοφόρο de Havilland DHC-6 Twin Otter (αυτό της φωτογραφίας), ηλικίας 43,5 ετών, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της πόλης Ποκάρα με προορισμό τη δημοφιλή τουριστική πόλη Τζόμσομ στο κεντρικό Νεπάλ. Εκτελούσε τακτική πτήση και έχασε την επαφή με τον πύργο ελέγχου περίπου 12 λεπτά μετά την απογείωση. Οι πτήσεις μεταξύ των δύο πόλεων διαρκούν συνήθως 20-25 λεπτά.
Οι αρχές πιστεύουν ότι το περιστατικό προκλήθηκε από κακές καιρικές συνθήκες. Το Νεπάλ, όπου βρίσκονται οι οκτώ από τις 14 ψηλότερες βουνοκορφές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Έβερεστ, έχει ρεκόρ αεροπορικών ατυχημάτων. Ο καιρός αλλάζει ξαφνικά, τα αεροδρόμια συνήθως βρίσκονται σε δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές ενώ τα αεροσκάφη πετάνε ανάμεσα σε βουνοκορφές για να φτάσουν στον προορισμό τους.
Το αεροσκάφος ανήκε στην τοπική αεροπορική εταιρεία Tara Air η οποία έχει πλούσιο ιστορικό δυστυχημάτων. Μάλιστα το 2016 συνέβη παρόμοιο περιστατικό, με παρόμοιο αεροσκάφος, στην ίδια διαδρομή όπου έχασαν τη ζωή τους και οι 23 επιβαίνοντες.
Το 2019 το Forbes αξιολόγησε την συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία ως μία από τις λιγότερο ασφαλείς στον κόσμο.
Το αεροσκάφος, αποθανάτισε πριν ενάμιση περίπου μήνα στο αεροδρόμιο της πόλης Ποκάρα του Νεπάλ, ο συνεργάτης μας Νικόλας Οικονόμου.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments