Μια σπουδαία είδηση έφερε η σημερινή μέρα για τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία Deutsche Telekom IT Solutions (πρώην T-Systems CIS),  θυγατρική εταιρεία  του γερμανικού κολοσσού των τηλεπικοινωνιών Deutsche Telekom,  θα μετακομίσει στην Θεσσαλονίκη.

Η εταιρεία είχε έδρα στην Αγία Πετρούπολη, ωστόσο μετά την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, η Deutsche Telekom IT Solutions αποφάσισε να διακόψει την λειτουργία της  στην ρωσική πόλη και να αναζητήσει αλλού έδρα.  Η Ελλάδα, η Σλοβενία και η Τουρκία, ήταν ανάμεσα στις επιλογές της, ωστόσο προς το παρόν φαίνεται πως η Θεσσαλονίκη είναι αυτή που προκρίνεται.

Ήδη σήμερα επιβεβαιώθηκαν κρατήσεις 400 δωματίων σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης από 13 Ιουνίου μέχρι και τέλος Αυγούστου. Οι εργαζόμενοι στην Deutsche Telekom IT Solutions, που αποτελεί το κέντρο λογισμικού του γερμανικού κολοσσού των τηλεπικοινωνιών,  θα φτάσουν στην πόλη σταδιακά με πτήσεις τσάρτερ.

Στην Αγία Πετρούπολη, η εταιρεία απασχολούσε πάνω από 600 άτομα, στην πλειοψηφία τους  προγραμματιστές.

Μετά την  Cisco, την  Pfizer  και την  Deloitte, ένας ακόμη διεθνής κολοσσός επιλέγει τη Θεσσαλονίκη για να στεγάσει μέρος  των  υπηρεσιών του. Ωστόσο επειδή και άλλοι καραδοκούν, θα πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα οι αρμόδιοι φορείς  της πόλης, να έρθουν σε επαφή με την Deutsche Telekom IT Solutions (το ελληνογερμανικό επιμελητήριο θα τους βοηθήσει) προκειμένου να διευκολύνουν την μετακόμιση της, έτσι ώστε αυτή να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη  και μετά το τέλος Αυγούστου…  

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments