Τόπος: Τουριστική έκθεση Μαδρίτης (FITOUR)

Εδώ και καιρό η Αγία Πετρούπολη προβάλει στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 28 Μαΐου στην Γκάζπρομ Αρίνα, στην γενέτειρα του Βλαντίμιρ Πούτιν. Οι διοργανωτές αναμένουν δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες σ΄αυτήν την πανέμορφη πόλη.
Ωστόσο μετά τα τελευταία δραματικά γεγονότα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, οι διοργανώτρια ΟΥΕΦΑ δέχεται πέσεις από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μεταφέρει τον τελικό σε άλλη ευρωπαϊκή πόλη. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως δεν υπάρχει περίπτωση να διεξαχθεί ένας τελικός σε μια χώρα που έχει αποφασίσει να εισβάλει σε μια άλλη. Ανάλογο αίτημα διατύπωσαν προς την ευρωπαϊκή ομοσπονδία και ευρωβουλευτές, οι οποίοι τονίζουν πως η UEFA δεν μπορεί να παρατηρεί άπραγη και οφείλει να αναλάβει δράση.
Η ίδια η ομοσπονδία αναφέρει επισήμως πως δεν υπάρχει προς ώρας τέτοιος σχεδιασμός και πως παρακολουθεί την κατάσταση. Παρ’ όλα αυτά, πληροφορίες που μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο προϊδεάζουν για εξελίξεις την ερχόμενη Τρίτη.
Αν τελικά ο τελικός αλλάξει έδρα, θα είναι η τρίτη διαδοχική χρονιά που γίνεται κάτι τέτοιο. Τις δυο προηγούμενες επρόκειτο να διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη ωστόσο τελικά μεταφέρθηκε και τις δυο φορές στην Πορτογαλία (Λισαβώνα και Πόρτο).

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments