Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Ανάμεσα στους δέκα καλύτερους εναλλακτικούς προορισμούς τουρισμού στον κόσμο βρίσκονται και οι Λειψοί, το μικρό όμορφο νησί των Δωδεκανήσων. Την λίστα έχει συντάξει το Girovagate.com, ένα από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά blog της Ιταλίας.
«Λειψοί σημαίνει αυθεντική Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο συντάκτης του αφιερώματος Alessandro Bertini, που είχε επισκεφτεί παλιότερα το νησί στα πλαίσια ενός fam trip.«Στο νησί της Καλυψούς, οι παραλίες, η τοπική κουζίνα, οι δραστηριότητες και οι θαλάσσιες εκδρομές αφήνουν άφωνο τον επισκέπτη» αναφέρει στο σχετικό του άρθρο.
Το παραμυθένιο αυτό νησί, βρίσκεται στα βόρεια των Δωδεκανήσων και απέχει 10 ναυτικά μίλια από την Πάτμο και οκτώ από τη Λέρο με τα οποία συνδέεται με τακτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία όπως και με άλλα νησιά της περιοχής. Παραμυθένιο όχι μόνο για την πρωτόγονη ομορφιά του, αλλά και γιατί το όνομα του συνδέεται με τον μύθο τη Καλυψούς. Γι’ αυτό και ονομάζεται το νησί της Καλυψώς, όπου ο πολυμήχανος Οδυσσέας αναζητώντας την Ιθάκη πέρασε εκεί τα εφτά από τα 10 χρόνια της αναζήτησης του.
Σήμερα οι Λειψοί με τους περίπου χίλιους μόνιμους κατοίκους, δεν υπόσχονται στους επισκέπτες κοσμική ζωή και πολυτέλειες. Το νησί προσφέρει ήσυχες και ήρεμες διακοπές με μπάνιο σε όμορφες παραλίες, καλό φαγητό με θαλασσινά αλλά και ντόπια κουζίνα στις ταβέρνες, περιπατητικές διαδρομές που μοσχοβολάνε ρίγανη και θυμάρι, κάποια αξιοθέατα που μαρτυρούν την πλούσια ιστορία του νησιού που ξεκινά από τον 14ο πχ αιώνα, εκδρομές με καΐκια στα γύρω νησάκια και βραχονησίδες για μπάνιο, ή ημερήσια επίσκεψή στα μεγαλύτερα κοντινά νησιά όπως η Πάτμος και η Λέρος.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments