Σχεδόν δυο χρόνια η Αυστραλία είναι κλειστή στον έξω κόσμο λόγω της επιβολής περιορισμών οι οποίοι συγκαταλέγονταν στους πιο αυστηρούς στον κόσμο για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Σ΄αυτό το διάστημα, οι Αυστραλοί δεν είχαν τη δυνατότητα να βγουν από τη χώρα τους, ενώ ελάχιστοι επισκέπτες λάμβαναν άδεια να εισέλθουν στην επικράτεια. Οι περιορισμοί χώρισαν οικογένειες, έπληξαν σκληρά τον τομέα του τουρισμού και προκάλεσαν διαλόγους για το κατά πόσον η Αυστραλία είναι χώρα ανοικτή, σύγχρονη και εξωστρεφής.
Ωστόσο αυτό θα αλλάξει στις 21 Φεβρουαρίου καθώς η Αυστραλία θα ανοίξει ξανά τα σύνορά της σε όλους τους ξένους τουρίστες οι οποίοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι για την COVID-19.
«Αν είσαστε πλήρως εμβολιασμένοι, ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε ξανά στην Αυστραλία», δήλωσε ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.
Η κυβέρνηση της χώρας άρχισε διαδικασία χαλάρωσης των περιορισμών και ανοίγματος των συνόρων κατά φάσεις στα τέλη της περασμένης χρονιάς, επιτρέποντας την είσοδο αρχικά σε μετανάστες εργαζόμενους υψηλού επιπέδου εξειδίκευσης, ξένους φοιτητές και λιγοστούς τουρίστες.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments