Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια σχετική κινητικότητα όσον αφορά στην αεροπορική εταιρεία Ellinair. Θυμίζουμε πως η Ellinair είναι η αεροπορική εταιρεία του Ομίλου Μουζενίδη, η οποία εδώ και πολλούς μήνες είναι χωρίς πτητικό έργο, αφενός λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων του Ομίλου, αλλά και της ρωσικής τουριστικής αγοράς που επί της ουσίας ήταν κλειστή για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι για την Ελλάδα. Η Ellinair εξυπηρετούσε το μεταφορικό έργο του Ομίλου Μουζενίδη μεταφέροντας τουρίστες από την Ρωσία στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την έγκριτη ιστοσελίδα www.metaforespress.gr , το διοικητικό συμβούλιο της Ellinair έχει αλλάξει. Το νέο διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από τους:
Πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Βαρδάκης (είχε παλαιότερα την αντιπροσωπεία της Europcar, ξενοδόχος)
Αντιπρόεδρος ο Εμμανουήλ Τσακαλάκης (ξενοδόχος)
Διευθύνων Σύμβουλος ο Χρήστος Κόκκαλης
Μέλη: Ιωάννης Μουζενίδης, Βλαδίμηρος Παπουνίδης, Αλέξανδρος Ζοσιμίδης, Ζαρέτα Σαρίδου Φωτεινή Ανδριώτη και Μιλτιάδης Τσαγκαράκης. Ο τελευταίος ήταν ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της αεροπορικής εταιρείας Sky Express πριν την πουλήσει στους σημερινούς της ιδιοκτήτες.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η εταιρεία έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση εννέα εκατομμυρίων ευρώ από την κυβέρνηση κατά τα πρότυπα της βοήθειας που δόθηκε στην Aegean. Θα πρέπει όμως να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο σχέδιο επανεκκίνησης για να πάρει τα χρήματα, προκειμένου να αντιμετωπίσει χρέη που την βαραίνουν. Μεταξύ άλλων πρόθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου είναι η μεταφορά της έδρας της εταιρείας από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα.
Πριν ξεσπάσει η πανδημία, η Ellinair διέθετε στόλο τεσσάρων Airbus. Σήμερα ένα από αυτά βρίσκεται καθηλωμένο στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και τα άλλα τρία σε αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ στην Κροατία. Πιθανότατα έχουν επιστραφεί στην εταιρεία από την οποία τα είχε μισθώσει.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments