Οι υγειονομικοί περιορισμοί που ισχύουν στο θέμα της διοργάνωσης των συνεδρίων, τείνουν πλέον να πάρουν διατάσεις παράνοιας. Παρ΄όλο που τα ξενοδοχεία και τα συνεδριακά κέντρα θεωρούνται από τους πλέον ασφαλείς από τον κορωνοϊό χώρους, καθώς οι κανόνες υγιεινής τηρούνται απαρέγκλιτα και οι χώροι απολυμαίνοντας συνεχώς, οι αρμόδιες αρχές εξακολουθούν να επιβάλουν παράλογους περιορισμούς.
Έτσι επιτρέπεται η διοργάνωση συνεδρίων μέχρι πενήντα άτομα, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού που εξυπηρετεί τους συνέδρους και αν η αίθουσα είναι μεγαλύτερη των 120 τετραγωνικών, επιτρέπεται ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά.
Αυτό κάνει τη διοργάνωση των συνεδρίων ασύμφορη. Δεκάδες συνέδρια που ήταν να διοργανωθούν στην Ελλάδα, που θα έφερναν κόσμο και έσοδα, ακυρώθηκαν και πήγαν σε άλλες χώρες όπως η Αλβανία. Η Ελλάδα λόγω των παράλογων υγειονομικών πρωτοκόλλων, χαρίζει τη συνεδριακή πελατεία της σε άλλες χώρες όπου δεν υπάρχουν αυτοί οι περιορισμοί. Ένας ολόκληρος κλάδος, αυτός των συνεδρίων, κινδυνεύει με αφανισμό.
Προφανώς στην Ελλάδα ακούγονται μόνο αυτοί που φωνάζουν περισσότερο, καθώς οι ίδιοι αρμόδιοι που απαγορεύουν επί της ουσίας την διεξαγωγή των συνεδρίων επιτρέπουν άλλου είδους συνάξεις (γάμους, δεξιώσεις, συναυλίες κλπ) με εκατοντάδες άτομα, όπου οι κανόνες υγιεινής δεν τηρούνται ούτε στο ελάχιστο.
Αν συνεχιστεί αυτό, τότε η Ελλάδα που έκανε αγώνα για να πάρει μια καλή θέση στην παγκόσμια συνεδριακή αγορά θα βρεθεί και πάλι στον πάτο.
Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments