Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Καθώς η γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου, έχουν σχεδιαστεί διάφορες δράσεις που θα ενισχύσουν το ρόλο τους. Μια από αυτές ήταν η διοργάνωση τις προηγούμενες μέρες ενός δημοσιογραφικού ταξιδιού στο οποίο έλαβαν μέρος δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στόχος ήταν να γνωρίσουν ομορφιές της Ηπείρου, να μάθουν για την πλούσια τοπική παραγωγή, να δοκιμάσουν μοναδικές γεύσεις.
Η ομάδα των δημοσιογράφων, φιλοξενούμενοι στην Πρέβεζα από την Περιφέρεια Ηπείρου, επισκέφθηκαν την μονάδα παραγωγής και τυποποίησης αυγοτάραχου «Του Πρεβεζάνου» στο Νεοχώρι Πρέβεζας , όπου ο Ανδρέας Γκούμας τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις και τους παρουσίασε τις συσκευασίες με γαρίδα- γαύρο μαρινάτο και χταπόδι ξυδάτο. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την Πάργα και το Μουσείο ελιάς και γευσιγνωσίας «Paragaea”, όπου ο Ηλίας Λιάκρης τους αφηγήθηκε την ιστορία της ελιάς και της επεξεργασίας της. Επίσης έκαναν γευσιγνωσία λαδιού και έμαθαν τα μυστικά του.
Επίσης επισκέφθηκαν στην Άρτα, την μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης ελιάς “Philippos flavours”, όπου ο Φίλιππος Μπέης τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις και τους μίλησε για τα προϊόντα που εξάγονται σε αρκετές χώρες. Ανάμεσα σ΄αυτές και το πολύπαθο Σουδάν.
Κατά την παραμονή τους στην Πρέβεζα και την Άρτα οι δημοσιογράφοι γεύθηκαν την τοπική κουζίνα με τα ολόφρεσκα ψάρια και τη γαρίδα του Αμβρακικού.
Επίσης επισκέφτηκαν στην Πρέβεζα, το «1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ» της Περιφέρειας Ηπείρου στο οποίο είχαμε αναφερθεί αναλυτικά σε άλλη ανάρτηση.
Η δράση αυτή εντάσσεται στο Έργο «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου» και είχε στόχο, την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, συνδυάζοντας την τοπική κουζίνα με την σύγχρονη μαγειρική, έτσι όπως γίνεται σε πολλά street food festival (υπαίθρια φεστιβάλ φαγητού) του εξωτερικού, καθιστώντας την επίσκεψη στην Ήπειρο μια συνολικά ξεχωριστή εμπειρία.

Info…
Το Press trip διοργάνωσε με επιτυχία για λογαριασμό της Περιφέρειας Ηπείρου η εταιρεία Encore. Η συγκεκριμένη εταιρεία ασχολείται μεταξύ άλλων με την προβολή και προώθηση προορισμών.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments