Ο πολύχρονος αγώνας των κατοίκων της Βενετίας που υποστηρίχθηκε από προσωπικότητες με διεθνή εμβέλεια, έπιασε τόπο. Νομοθετική ρύθμιση απαγορεύει από την 1η Αυγούστου στα κρουαζιερόπλοια να πλέουν μέχρι το κέντρο της εύθραυστης πόλης και να δένουν στο λιμάνι που βρίσκεται κοντά στην πλατεία του Αγίου Μάρκου.
Εικόνες σαν αυτή της φωτογραφίας, οι τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων θα βλέπουν για λίγες μέρες ακόμη.
Η επιβάρυνση και η όχληση που προκαλούν τα εκατοντάδες γιγαντιαία κρουαζιερόπλοια, που κάθε χρόνο διασχίζουν τα κανάλια της Βενετίας είναι τεράστια. Οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων , δεν θα αποβιβάζονται πλέον κοντά στην πλατεία του Αγίου Μάρκου αλλά στο εμπορικό λιμάνι της Μαργκέρα.
Οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν ότι θα καταβληθεί οικονομική στήριξη σε εταιρίες και επιχειρήσεις που μπορεί να ζημιωθούν από την απομάκρυνση των μεγάλων πλοίων από την Βενετία.
«Πρόκειται για μια ημερομηνία-σταθμό, με στόχο την προστασία της λιμνοθάλασσας της Γαληνοτάτης» υπογράμμισε, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι.
Ίσως αυτή η ιστορική απόφαση διδάξει και σε άλλες περιοχές της Μεσογείου πως θα πρέπει να δώσουν ένα τέλος στην υπέρμετρη επιβάρυνση που προκαλεί ο υπερτουρισμός.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments