Ένα έργο που εφ΄ όσον γίνει θα αλλάξει την τουριστική μοίρα της Θεσσαλονίκης, είναι Μουσείο Ολοκαυτώματος, το οποίο όπως είναι η μοίρα όλων των μεγάλων έργων στη Θεσσαλονίκη κόλλησε. Ο λόγος που αυτό το έργο μπορεί να αλλάξει την τουριστική μοίρα της πόλης είναι γιατί μεταξύ άλλων θα προσελκύσει επισκέπτες από τις εβραϊκές κοινότητες όλου του κόσμου και όχι μόνο του Ισραήλ.
Η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, η διοίκηση Μπουτάρη, είχε καταφέρει να βρει από δωρεές και τα χρήματα για την κατασκευή του έργου καθώς η γερμανική κυβέρνηση προτίθεται να διαθέσει 10 εκατομμύρια ευρώ και το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος άλλα τόσα, εφόσον δεν εξαντληθεί η υπομονή τους περιμένοντας την Ελληνική γραφειοκρατία και πάρουν πίσω τις αποφάσεις τους.
Στη χθεσινή συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία η ανταλλαγή οικοπεδικής έκτασης που προσφέρει ο Δήμος για τις ανάγκες αυτού του εμβληματικού έργου με ακίνητα της ΟΣΕ Α.Ε., έπειτα και από την ψήφιση σχετικής τροπολογίας από τη Βουλή.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, στην κεντρική τοποθέτησή του ισχυρίστηκε πως ανοίγει οριστικά και αμετάκλητα ο δρόμος για την κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος. “Η Διοίκησή μας αγωνίστηκε, για να φτάσουμε στο σημερινό σημείο”, είπε ο κ. Ζέρβας, εξηγώντας ότι με τη λύση που προωθήθηκε με την ανταλλαγή εκτάσεων ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμβάλλει αποφασιστικά στη δημιουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος.
Το Μουσείο αποκτά μεγαλύτερη προβολή, αφού χωροθετείται σε κεντρικότερο σημείο και εντάσσεται σε μια έκταση 15.000 τ.μ. (από 3.166 τ.μ. αρχικά), ενώ την ίδια ώρα αναβαθμίζονται η προσβασιμότητα και η λειτουργικότητά του. Διασφαλίζονται, παράλληλα, οι αναγκαίες προσβάσεις προς το κτίριο αλλά και η δημιουργία του απαραίτητου χώρου στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments