Η Ελλάδα παραμένει στην πορτοκάλι λίστα της βρετανικής κυβέρνησης μετά την σημερινή πρώτη επικαιροποίηση της πράσινης, πορτοκαλί και κόκκινης λίστας των τουριστικών χωρών. Κάποιες ελπίδες που εκφράστηκαν για μετάταξη κάποιων ελληνικών νησιών στην πράσινη λίστα διαψεύστηκαν. Αυτό σημαίνει πως όποιος Βρετανός θέλει να κάνει διακοπές στην Ελλάδα, εκτός από τα τρία PCR τεστ που υποχρεούται να κάνει θα πρέπει όταν επιστρέψει πίσω να μείνει για 10 μέρες καραντίνα στο σπίτι του. Στην πορτοκάλι λίστα είναι όλη η Ευρώπη. Μόνο η Πορτογαλία έλειπε καθώς ήταν στην πράσινη λίστα ωστόσο σήμερα υποβιβάστηκε και αυτή στην πορτοκάλι.
Επτά χώρες υποβιβάστηκαν από την πορτοκάλι στην κόκκινη λίστα. Αυτές είναι η Αίγυπτος, η Σρι Λάνκα, η Κόστα Ρίκα, το Μπαχρέιν, το Σουδάν, το Τρίνινταντ και Τομπάγκο και το Αφγανιστάν.
Βρετανικοί τουριστικοί φορείς, ταξιδιωτικά γραφεία και αεροπορικές εταιρίες εκφράζουν απογοήτευση έως οργή που δημοφιλείς μεσογειακοί προορισμοί δεν μπήκαν στην πράσινη λίστα καθώς η κίνηση θα παραμείνει σε πολύ μέτρια επίπεδα.
Η επόμενη επικαιροποίηση θα γίνει στις 21 Ιουνίου.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments