Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι Ευρωπαίοι θα γιορτάσουν το καθολικό Πάσχα σε δέκα μέρες, κλεισμένοι στα σπίτια τους, με κλειστά καταστήματα και εστιατόρια και περιορισμούς σε μετακινήσεις και ταξίδια. Μάλιστα οι Βρετανικές αρχές προειδοποιούν πως τα ταξίδια στο εξωτερικό επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας. Τα πρόστιμα για τους παραβάτες φτάνουν τις 5.000 στερλίνες. Επίσης η βρετανική κυβέρνηση υπενθυμίζει πως τα σύνορα για ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό θα ανοίξουν πιθανόν στις 17 Μαΐου.
Η Γερμανία προχωρά σε ακόμα αυστηρότερο lockdown, που προβλέπει το κλείσιμο των καταστημάτων. Εκπρόσωποι του κλάδου προειδοποιούν ότι αν τα μαγαζιά δεν ανοίξουν για τις πασχαλινές αγορές, πολλές επιχειρήσεις θα οδηγηθούν στη χρεοκοπία.
Στη Γαλλία, περίπου το 1/3 του συνολικού πληθυσμού μπήκε σε lockdown για τρίτη φορά από το ξέσπασμα της πανδημίας. Στις συγκεκριμένες περιοχές το Πάσχα θα είναι όπως και πέρυσι. Στην υπόλοιπη χώρα τα πράγματα είναι πιο χαλαρά, διατηρείται όμως η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 7 το βράδυ.
Για την τουριστική βιομηχανία της Ευρώπης το φετινό Πάσχα των καθολικών είναι μια ακόμη απογοήτευση καθώς η επανεκκίνηση του τουρισμού αναβάλλεται από περίοδο σε περίοδο.
Οι ελπίδες τώρα εναποτίθενται στο καλοκαίρι αλλά με την πανδημία να φουντώνει κανείς δεν στοιχηματίζει πότε θα ξεκινήσει.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments