Αν και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας κλείνουν τα σύνορα τους χωρίς κάποιο συντονισμό μεταξύ τους, η Κομισιόν ζητά όταν αυτά ανοίξουν να γίνει με συντονισμένο τρόπο.
Σε επιστολή προς τα κράτη-μέλη της ΕΕ που απέστειλαν ο Επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς και η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ύλβα Γιόχανσον, αναφέρουν πως «κάθε μονομερές και χωρίς συντονισμό άνοιγμα των εξωτερικών συνόρων σε μη απαραίτητους ταξιδιώτες είναι επιζήμιο για τις κοινές προσπάθειες της ΕΕ».
Το σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως η Κομισιόν δεν βλέπει με καλό μάτι τις συμφωνίες σαν αυτή που έκαναν η Ελλάδα και η Κύπρος με το Ισραήλ να ανοίξουν τα σύνορα τους σε εμβολιασμένους ισραηλινούς τουρίστες, αλλά και σε άλλες παρόμοιες συμφωνίες που θα ακολουθήσουν από άλλες χώρες.
Οι Ευρωπαίοι Επίτροποι σημειώνουν ότι τέτοιες ενέργειες «υπονομεύουν τη συνοχή των προσπαθειών των κρατών-μελών και αυξάνουν την πίεση σε άλλες χώρες έτσι ώστε να λάβουν πιο αυστηρά μέτρα συμπεριλαμβανομένων και των εσωτερικών συνόρων».
Τέλος, καλούν τα κράτη-μέλη να διαβεβαιώσουν ότι υπάρχει συνοχή στα μέτρα που έχουν ληφθεί και έχουν σχέση με τα ταξίδια εντός της ΕΕ.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments