Μια ακόμη τραγική είδηση των ημερών αφορούσε την ανατροπή ενός τουριστικού λεωφορείου στην Αλμπέρτα του Καναδά, το θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό αρκετών ακόμη. Πιο συγκεκριμένα το όχημα μετέφερε τουρίστες σε παγετώνα και ανατράπηκε κοντά στην παγονησίδα Κολούμπια στο Εθνικό Πάρκο Τζάσπερ της Αλμπέρτα.
Αυτά τα λεωφορεία δεν είναι όπως τα συμβατικά που γνωρίζουμε, αλλά ειδικά διασκευασμένα για να ανταπεξέλθουν στις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες του εδάφους και του περιβάλλοντος γενικότερα. Άτυπα ονομάζονται και Snow Bus.
Τέτοιου είδους περιηγήσεις γίνονται σε αρκετές χώρες του κόσμου με παρόμοιο περιβάλλον. Το πρώτα διασκευασμένα Snow Bus κατασκευάστηκαν από την Bombardier στον Καναδά. Έμοιαζαν με μικρά στρατιωτικά τανκς και μπορούσαν να φιλοξενήσουν 12 επιβάτες. Η αρχική τους χρήση προοριζόταν για τις ανάγκες του ταχυδρομείου, μεταφορά μαθητών, διάσωση και γενικά έκτακτες ανάγκες σε χιονισμένους και παγωμένους τόπους. Κάποια άλλη εταιρεία διασκεύασε παλιά βαγόνια προσαρμόζοντάς τα με ερπύστριες.
Στη διάρκεια των ετών εξελίχθηκαν φτάνοντας στη σημερινή μορφή γνωστά ως Terra Bus και ιδανικά για την άνετη περιήγηση των τουριστών. Τα Terra Bus είναι τετρακίνητα και τριαξονικά οχήματα τα οποία μπορούν να μεταφέρουν 56 επιβάτες. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορούν να αναπτύξουν είναι τα 40 χλμ ανά ώρα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments