Κείμενο-φωτογραφίες: Πάνος Γεωργιάδης

Η Νάξος είναι ένα Κυκλαδίτικο νησί, το οποίο θα το χαρακτηρίζαμε «αυθεντικό». Είναι εμφανές πως για τους Ναξιώτες, ο τουρισμός δεν είναι η «πρώτη προτεραιότητα». Αυτό από μόνο του την κάνει πιο ελκυστική και γοητευτική στον επισκέπτη. Είναι ένας καλοκαιρινός προορισμούς, ειδικά για αυτούς που δεν τους αρέσουν οι κοσμικότητες, και οι ξέφρενοι.
Στη Νάξο θα απολαύσετε ήρεμες διακοπές, εκπληκτικό φαγητό από ντόπιες πρώτες ύλες, αλλά κυρίως θα κολυμπήσετε σε κρυστάλλινες γαλάζιες αμμουδερές παραλίες.
Μια τέτοια είναι και η Παραλία της Πλάκας η οποία θεωρείται από τις δημοφιλέστερες και ομορφότερες της Νάξου. Δεν απέχει πολύ από τη Χώρα αλλά θα χρειαστείτε αυτοκίνητο για να μεταβείτε εκεί. Αποτελεί την φυσική συνέχεια της παραλίας της Αγίας Άννας και αυτής του Αγίου Προκοπίου. Η παραλία αυτή έχει συνολικά μήκος τεσσάρων χιλιομέτρων. Με θέα τα Γλαρονήσια και την Πάρο, θα έχετε τη δυνατότητα να απλώσετε το κορμί σας, να χαλαρώσετε και να βουτήξτε στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου! Σε πολλά σημεία της Πλάκας δημιουργούνται και αμμόλοφοι διαφόρων μεγεθών με ολόλευκα κρίνα την περίοδο του Αυγούστου, κάνοντας το σημείο ακόμη πιο εντυπωσιακό. Πλεονέκτημα της παραλίας αποτελεί το γεγονός ότι είναι προστατευμένη από τους βόρειους ανέμους του καλοκαιριού (τα γνωστά μας μελτέμια) κάτι που την καθιστά ιδανικό σημείο κυρίως για οικογένειες με παιδιά. Κατά μήκος της θα βρείτε πολλές επιλογές τόσο για τη διαμονή σας, όσο και να καθίσετε για φαγητό, καφέ, μπητς μπαρ κ.α. αλλά σε ιδανικές αποστάσεις χώρου και όχι λόγω κορονοϊού. Λάβετε υπόψη πως σε ορισμένα σημεία της επιτρέπεται και ο γυμνισμός.

Info…
Στη Νάξο, ταξιδέψαμε στο πλαίσιο εκπαιδευτικού ταξιδιού που διοργάνωσε πέρυσι το ταξιδιωτικό γραφείο Athos Hellas με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Το συγκεκριμένο γραφείο, ειδικεύεται μεταξύ άλλων και σε εκδρομικά πακέτα στα νησιά του Αιγαίου.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments