Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε τον κατάλογο των αεροπορικών εταιρειών στις οποίες απαγορεύει να πετούν στον εναέριο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια της. Ο λόγος είναι ότι δεν τηρούν τα διεθνή πρότυπα ασφάλειας.
Μεταξύ άλλων ο κατάλογος περιλαμβάνει όλες τις αεροπορικές εταιρείες που έχουν πιστοποιηθεί στην Αρμενία, στο Κονγκό (Μπραζαβίλ), Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Κιργιστάν, Λιβύη, Νεπάλ και Σιέρα Λεόνε, με την προσθήκη νέων αερομεταφορέων από αυτές τις χώρες και αφαίρεση αερομεταφορέων που δεν υπάρχουν πια.
Με τη νέα λίστα απαγορεύονται συνολικά 96 αεροπορικές εταιρείες να πετούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ενενήντα αεροπορικές εταιρείες πιστοποιημένες σε 16 κράτη, λόγω της ανεπαρκούς εποπτείας ασφάλειας και έξι μεμονωμένες αεροπορικές εταιρείες, με βάση σοβαρές ελλείψεις ασφάλειας που εντοπίστηκαν: Avior Airlines (Βενεζουέλα), Blue Wing Airlines (Σουρινάμ), Iran Aseman Airlines (Ιράν), Iraqi Airways (Ιράκ), Med-View Airlines (Νιγηρία) και Air Zimbabwe (Ζιμπάμπουε) .
Επιπλέον τρεις αεροπορικές εταιρείες υπόκεινται σε περιορισμούς και μπορούν να πετάξουν στην ΕΕ μόνο με συγκεκριμένους τύπους αεροσκαφών: Air Service Comores (Κομόρες), Iran Air (Ιράν) και Air Koryo (Βόρεια Κορέα).

Δείτε την αναλυτική λίστα εδώ:
https://ec.europa.eu/transport/sites/transport/files/air-safety-list_en.pdf?fbclid=IwAR0tAWumuV7LN4XthtYfJG6oTrM1Y8gcPO_0B8U0cT2qHuyb_MtvJBrC1DI

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments