H Κιάρα χαρακτηρίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία ως η κακοκαιρία του αιώνα καθώς τα φαινόμενα που προκαλεί είναι πολύ έντονα και επικίνδυνα και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Ήδη η χώρα είχε σήμερα το πρώτο της θύμα από την Κιάρα η οποία αναστάτωσε πλήρως την καθημερινότητα των πολιτών.
Μάλιστα στην πόλη Γκόλγουεϊ της Ιρλανδίας που έχει ανακηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2020, ακυρώθηκαν οι φαντασμαγορικές εκδηλώσεις της τελετής έναρξης λόγω της κακοκαιρίας. Την τελετή έναρξης θα παρακολουθούσαν 45 χιλιάδες κόσμου.
Στις συγκοινωνίες η αναστάτωση είναι πλήρης καθώς ακυρώθηκαν δεκάδες πτήσεις, δρομολόγια τραίνων και πλοίων. Αρκετές προσγειώσεις εν μέσω σφοδρών ανέμων ήταν αρκετά δύσκολες γεμίζοντας τις ενημερωτικές ιστοσελίδες με την φράση κλισέ «τρόμος στον αέρα».
Ωστόσο σε μια περίπτωση, η Κιάρα ευνόησε και δεν προκάλεσε προβλήματα. Ήταν σε πτήση της British Airways από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο. Η πτήση έφθασε στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου 80 λεπτά νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν, το πρωί της Κυριακής. Και αυτό γιατί το Jumbo 747-400 συνάντησε ένα ευνοϊκό ρεύμα ισχυρών ανέμων, τους οποίους επιτάχυνε η καταιγίδα Κιάρα, με αποτέλεσμα να πιάσει ταχύτητα 1.327 χλμ. την ώρα που είναι ρεκόρ για μη υπερηχητικό αεροσκάφος. Η πτήση ήταν συνολικής διάρκειας τεσσάρων ωρών και 56 λεπτών, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που κατείχε στο συγκεκριμένο δρομολόγιο η αεροπορική εταιρεία Norwegian με πέντε ώρες και 13 λεπτά.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments