Η Κομοτηνή δεν είναι από πιο τουριστικές πόλεις της Ελλάδος. Μάλλον την αδικούμε καθώς παρουσιάζει εξαιρετικό τουριστικό ενδιαφέρον, κυρίως για τους ψαγμένους ταξιδιώτες. Βρίσκεται στο κέντρο της ακριτικής Θράκης, πανω στην Εγνατία Οδό και αποτελεί ίσως την πιο πολυπολιτισμική πόλη της χώρας.

Το διαπιστώνεις αυτό εύκολα στο σαββατιάτικο παζάρι της πόλης μεταξύ των οδών Αγχιάλου και Δημοκρατίας όπου χριστιανοί, μουσουλμάνοι, Ρομά και Πομάκοι πουλούν από ρούχα μέχρι ζαρζαβατικά και μπαχάρια.

Ωστόσο είναι και μια από τις πιο ζωηρές πόλεις της χώρας κυρίως λόγω του φοιτητικού της πληθυσμού που σπουδάζει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Λέγετε μάλιστα πως οι φοιτητές που πάνε να σπουδάσουν στην Κομοτηνή κλαίνε δυο φορές. Όταν μαθαίνουν πως πέρασαν σε σχολή της Κομοτηνής, καθώς δεν τους αρέσει και όταν ολοκληρώνουν τις σπουδές τους αφού δεν θέλουν να φύγουν.

Τη ζωντάνια της πόλης την καταλαβαίνεις εύκολα στους κεντρικούς δρόμους και στους πεζόδρομους όπου η νεολαία χαλαρώνει και διασκεδάζει. Είναι αυτοί που δίνουν τον νεανικό παλμό στην πόλη που την κάνουν ελκυστική και συναρπαστική.

Το εξαιρετικό και ιδιαίτερο φαγητό που βρίσκεις στις ταβέρνες της πόλης, άλλα και τα πεντανόστιμα γλυκά αποτελούν από μόνα τους αιτία να επισκεφτείς την Κομοτηνή.

Η πόλη σου δίνει κάποιες φορές την αίσθηση ότι ο χρόνος σταμάτησε και οι εικόνες που βλέπεις είναι από μια άλλη εποχή.

Ως βάση για εξορμήσεις, η Κομοτηνή σου προσφέρει δυο καλές ευκαιρίες να επισκεφτείς κάποια ιδιαίτερα μέρη στην Ελλάδα. Το πρώτο είναι τα πομακοχώρια με τους φιλόξενους κατοίκους και την πανέμορφη φύση στα ορεινά του Νομού Ροδόπης. Η δεύτερη είναι το μεγάλο αρχαιολογικό πάρκο που ονομάζεται Μαρώνεια. Μια τεράστια περιοχή στα νότια του νομού, με πολλές αρχαιότητες από τα ελληνιστικά, τα ρωμαϊκά και τα Βυζαντινά χρόνια. Όλα αυτά διάσπαρτα ανάμεσα στην οργιώδη φύση, με θέα το Θρακικό Πέλαγος και στο βάθος τη Σαμοθράκη, προσφέρονται για μια επίσκεψη γεμάτη δυνατές εμπειρίες.

Οι φωτογραφίες είναι από την τουριστική σελίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και τα Omorfa Taxidia

 

 

 

 

 

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments