Αποτελούν το όνειρο πολλών που θέλουν να κάνουν διακοπές σε μέρη εξωτικά. Μπορεί να τις βρει κανείς σε λίγα μέρη πάνω στον πλανήτη και ένα από αυτά είναι οι εξωτικές Μαλδίβες. Αναφερόμαστε σε αυτό που ανάλογα με το μέγεθος, την διαρρύθμιση και την κατηγορία τους, ονομάζονται over water villas (βίλες πάνω από το νερό) ή over water bungalows. Πρόκειται για ειδικές κατασκευές, μια καλή ευκαιρία για τα παραθαλάσσια ξενοδοχεία να αυξήσουν δωμάτια και προσφερόμενες εμπειρίες, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν πολύτιμο χώρο στη στεριά. Μάλιστα στην περίπτωση των Μαλδίβων, τα μικρά νησιά-resort χωρίς τις over water villas δεν θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τουρίστες περισσότερους από μερικές δεκάδες.

Αυτό που γοητεύει τους επισκέπτες και θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους σε μια over water villa είναι η αίσθηση που σου δίνουν σε σχέση με την θάλασσα η οποία είναι κυριολεκτικά στα πόδια σου. Μια βουτιά σε χωρίζει από τον ωκεανό.

Κάθε over water villa χαρακτηρίζεται από άνεση και πολυτέλεια. Το μέγεθος τους ξεπερνά τα 100 τετραγωνικά και πολλές φορές προσεγγίζει τα διακόσια. Οι σουίτες είναι πολύ μεγαλύτερες. Κάθε βίλα έχει μεγάλη βεράντα με ξαπλώστρες, καναπέ και τραπεζαρία καθώς εκεί περνάς τον περισσότερο χρόνο σου. Μερικές έχουν γυάλινο δάπεδο για να βλέπεις τη θάλασσα κάτω από τα ποδιά σου. Άλλες έχουν στη βεράντα και πισινά. Όλες έχουν σκάλα για να κατέβεις και να ανεβείς στη θάλασσα που είναι κάτω από τα πόδια σου.

Έχοντάς επισκεφτεί δεκάδες τέτοιες over water villas την προηγούμενη εβδομάδα στις Μαλδίβες, κάθε φορά θαύμαζα την ευρηματικότητα του ντιζάιν μέσα και έξω από τη βίλα, την άνεση και την πολυτέλεια. Ωστόσο αυτό που σε γοητεύει περισσότερο είναι η αίσθηση ελευθερίας που σε κυριεύει και ο ανοιχτός ορίζοντας στον ωκεανό. Κυριολεκτικά δεν θέλεις να φύγεις από εκεί. Τα ζευγάρια που κάνουν το ταξίδι του μέλιτος απολαμβάνουν στην over water vila ιδιωτικότητα. Δεν σε βλέπει και δεν σε ακούει κάνεις. Μόνο οι δυο σας. Όλα συντελούν στο να αφιερώσει χρόνο ο ένας στον άλλον.
Ευχαριστούμε το τουριστικό γραφείο Exotic Tours  (http://www.exotictours.gr) που ειδικεύεται στα μακρινά εξωτικά ταξίδια, για την ευκαιρία που μα έδωσε να γνωρίσουμε αυτόν τον ξεχωριστό τρόπο διακοπών.

#exotictoursgr

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments