Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Τις τελευταίες δεκαετίες το Bερολίνο εκτός από πρωτεύουσα της Γερμανίας μετατράπηκε σταδιακά σε πρωτεύουσα της ευρωπαϊκής Techno, δηλαδή αυτής της ιδιαίτερης ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής που ξεκίνησε από την Αμερική στα τέλη της δεκαετίας του ογδόντα.
Η άφιξη της Techno στο Βερολίνο συνέπεσε με την πτώση του Τοίχους και έγινε κάτι σαν το soundtrack για το πνεύμα ελευθερίας που κυριάρχησε στην γερμανική πρωτεύουσα.
Διάφοροι χώροι στο ανατολικό Βερολίνο, κυρίως παλαιά εργοστάσια, μετατράπηκαν σε κλαμπ της Techno προσελκύοντας χιλιάδες κόσμου από τη Γερμανία και το εξωτερικό.
Από φέτος η βιομηχανία της Techno διασκέδασης του Βερολίνου έχει μπει στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.
Το διασημότερο αυτή την εποχή κλαμπ της Techno στο Βερολίνου είναι το Berghain. Έχει γίνει γνωστό όχι μόνο για τη μουσική του αλλά και για την πιο σκληρή πόρτα στον κόσμο. Ο πορτιέρης με τα πολλά τατουάζ Doorman Sven Marquardt, είναι διασημότητα στη νυχτερινή ζωή και την techno σκηνή του Βερολίνου .
Το Berghain στεγάζεται σε ένα πρώην εργοστάσιο παράγωγης ενέργειας και τηλεθέρμανσης. Αν τελικά περάσετε την πόρτα του σας περιμένουν μέσα ατσάλι, μπετόν και techno. Τα πάρτι του διαρκούν περισσότερο από 48 συνεχόμενες ώρες, από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι τη Δευτέρα.
Τις υπόλοιπες μέρες που είναι κλειστό οι τουρίστες πηγαίνουν μόνο για να φωτογραφηθούν απ’ έξω.

Info…
To Berghain βρίσκεται κοντά στο διάσημο East Side Gallery και την Mercedes – Benz Arena.
Στο Βερολίνο πήγαμε με το τουριστικό γραφείο της Θεσσαλονίκης Athos Travel Center που μεταξύ άλλων ειδικεύεται στον συγκεκριμένο προορισμό.
Αντίστοιχο είναι και το Tresor, ένα πρώην εργοστάσιο του Ανατολικού Βερολίνου που μετατράπηκε σε ναό της Tecno και το οποίο είχαμε επισκεφτεί παλαιότερα: https://omorfataxidia.gr/travel/verolino-sto-nao-tis-techno-moysikis-deite-fotografies/?fbclid=IwAR2rNeUwiJkpuC_YhqpdZy96aeAzsc67r3aTJpjN6CmlTnSAMjDZasKnvo0

 

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments