Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia
Ναι, δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε, θα έρθει ωστόσο η επόμενη μέρα που τα ταξιδιωτικά μας όνειρα δεν θα παραμένουν μόνο επί χάρτου. Ως τότε θα ταξιδεύουμε νοερά μέσα από όμορφες φωτογραφίες και περιγραφές. Ας πάμε λοιπόν σήμερα μια βόλτα στο όμορφο Βουκουρέστι, το οποίο επισκεφθήκαμε στις αρχές του Φλεβάρη. Ήταν χιονισμένο αλλά καλά οργανωμένο, ώστε η κίνηση σε δρόμους και πεζοδρόμια να γίνεται ανεμπόδιστα.
Η πρωτεύουσα της Ρουμανίας είναι σε φάση αναγέννησης καθώς παλιά ιστορικά κτίρια ανακαινίζονται και νέα δημιουργούνται, ζωηρεύοντας η ζωή στην πόλη. Το Βουκουρέστι προσπάθει να κερδίσει και πάλι τον άτυπο τίτλο που κάποτε κατείχε, όταν όλοι αποκαλούσαν την ρουμανική πρωτεύουσα το Παρίσι των Βαλκανίων. Όχι γιατί είχε από τότε τη δική της Αψίδα του Θριάμβου, πιστό αντίγραφο της Παριζιάνικης, αλλά γιατί η πόλη ήταν (και είναι) πλημμυρισμένη με αρχιτεκτονικά κομψοτεχνήματα που δημιουργούσαν ατμόσφαιρα Παρισιού. Και όχι μόνο ωραία κτίρια σχεδιασμένα από διάσημους αρχιτέκτονες της εποχής, αλλά και έντονη κοινωνική, πολιτιστική και νυχτερινή ζωή. Μετά ήρθαν παράξενοι και καταστροφικοί καιροί για την χώρα και η λάμψη ξέφτισε μαζί με τα εντυπωσιακά κτίρια.
Σήμερα η λάμψη σταδιακά επανέρχεται και το Βουκουρέστι γίνεται μια πόλη σύγχρονη με πολλά ιστορικά αναγεννημένα κτίρια, μεγάλα πάρκα και λεωφόρους, εμπορικά κέντρα, εντυπωσιακά ξενοδοχεία και έντονη ζωή.
Περπατώντας στο ιστορικό κέντρο της πόλης, το οποίο έχει ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά, δεν χορταίνεις να θαυμάζεις ωραία κτίρια που άλλα στεγάζουν υπηρεσίες του κράτους, αλλά μουσεία και χώρους πολιτισμού και άλλα ξενοδοχεία και επαγγελματικούς χώρους. Είναι εύκολη πόλη που περπατιέται ευχάριστα.
Η καλύτερη περίοδος να επισκεφτεί κανείς την πόλη είναι η άνοιξη και το καλοκαίρι, καθώς η κίνηση στους δρόμους ζωηρεύει, τα πολλά μεγάλα πάρκα εντός και εκτός κέντρου γίνονται καταπράσινα με πολύχρωμα λουλούδια, ενώ δεκάδες υπαίθρια φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις προσελκύουν πολύ κόσμο.
Οι τιμές στη Ρουμανία είναι σε καλά επίπεδα ενώ η πλούσια αγορά υπόσχεται αχαλίνωτο shopping. Όσο για τη νυχτερινή ζωή, το Βουκουρέστι άνετα διεκδικεί τον τίτλο της πρωτεύουσας των Βαλκανίων.
Περισσότερο Βουκουρέστι προσεχώς…

Info…
Στο Βουκουρέστι πήγαμε με το τουριστικό γραφείο Athos Hellas, στα πλαίσια οργανωμένου fam trip. Το συγκεκριμένο γραφείο ασχολείται ιδιαίτερα με τον προορισμό οργανώνοντας οδικές και αεροπορικές εκδρομές καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

 

 


 

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments