Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Από προχθές Σάββατο μέχρι και την προσεχή Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, το Βερολίνο βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς φιλοξενεί την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ. Χιλιάδες φίλαθλοι βρίσκονται ήδη στο Βερολίνο και αρκετοί ακόμη θα ταξιδέψουν τις προσεχείς μέρες. Ανάμεσα τους και πάρα πολλοί Έλληνες καθώς η εθνική μας ομάδα βαδίζει προς τον τελικό.
Ήδη σήμερα (Τρίτη) ξεκίνησαν οι πρώτες οργανωμένες αναχωρήσεις για το Βερολίνο, προκειμένου αύριο τα βράδυ η Mercedes-Benz Arena να δονείτε σε Ελληνικούς ρυθμούς και να δίνει φτερά στους Έλληνες παίκτες που θα αντιμετωπίσουν τη γηπεδούχο Γερμανία, με στόχο την νίκη – πρόκριση στους τέσσερις της διοργάνωσης.
Το Βερολίνο είναι μια από τις ωραιότερες και πιο τουριστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης. Για την ακρίβεια είναι τρίτη σε τουρίστες πίσω από το Λονδίνο και το Παρίσι. Το 2019, τελευταία χρονιά πριν την πανδημία, το Βερολίνο υποδέχθηκε πάνω από 14 εκατομμύρια τουρίστες. Η διαφορά του με τις άλλες δυο πρωτεύουσες, Παρίσι και Λονδίνο, είναι το κόστος της καθημερινής ζωής που είναι πολύ πιο φθηνό, σε αντίθεση με το Παρίσι και τα Λονδίνο που έχει ξεφύγει υπερβολικά.
Το μεγαλύτερο αξιοθέατο του Βερολίνου είναι η ίδια η πόλη που είναι η πιο ανοιχτή στην Ευρώπη. Ανοιχτή στον κόσμο, στις νέες ιδέες, στις τέχνες και κυρίως στους νέους ανθρώπους. Γι΄ αυτό άλλωστε στην πόλη ζουν άνθρωποι από 180 εθνικότητες που όλοι μαζί διαμορφώνουν το σύγχρονο πρόσωπο του Βερολίνου.
Οι επισκέπτες των λίγων ημερών ή ακόμη και ωρών όπως είναι οι φίλαθλοι που πηγαίνουν για κάποιο αγώνα, κινούνται κυρίως στο κέντρο της πόλης ανάμεσα στην περιβόητη Αλεξάντερ Πλατζ με τον Πύργο τη τηλεόρασης και την Πύλη του Βρανδεμβούργο, το πιο αναγνωρίσιμο ιστορικό αξιοθέατο της Γερμανίας.
Στο ενδιάμεσο θα βρείτε το περιβόητο Νησί των Μουσείων με πολλά μουσείο και χώρους τέχνης. Ανάμεσα τους το εντυπωσιακό μουσείο της Περγάμου (από εκεί ξεκινάμε τις επισκέψεις) αλλά και το Humboldt Forum, ένα τεράστιο μουσειακό συγκρότημα που ολοκληρώθηκε και ξεκίνησε τη λειτουργία του στη διάρκεια της πανδημίας και ήδη χαρακτηρίζεται ως το Λούβρο του Βερολίνου.
Κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε είναι το Ράιχσταγκ, το εντυπωσιακό κτίριο που στεγάζει το γερμανικό κοινοβούλιο και έχει πολυτάραχη ιστορία. Βρίσκεται πίσω από την πύλη του Βρανδεμβούργου, είναι επισκέψιμο και μπορείτε να ανεβείτε στον εντυπωσιακό γυάλινο θόλο του που προσφέρει εκπληκτική θέα στον ποταμό Spree, την Πύλη του Βρανδεμβούργου και τους κήπους του Tiergarten Park.
Από το τείχος του Βερολίνου που στοιχειώνει την πόλη για πολλές δεκαετίες έχει απομείνει στη θέση του ένα μικρό κομμάτι, το East Side Gallery, μήκους 1,3 χιλιομέτρων το οποίο έχει ζωγραφιστεί με graffiti και αποτελεί ένα ανοιχτό street art μουσείο.
Το Βερολίνο γίνεται ακόμη πιο όμορφο όταν ο καιρός είναι καλός. Και αυτό γιατί ο κόσμος ξεχύνεται στα πάρκα, τα εξωτερικά τραπεζάκια στα καφέ και μπαρ γεμίζουν και η ατμόσφαιρα είναι πολύ χαρούμενη.
Ωστόσο αν η εθνική μας κερδίζει, με βροχή ή λιακάδα, το Βερολίνο θα είναι πανέμορφο.

Info…

Μην ξεχάσετε να αγοράσετε την Berlin Welcome card. Το κόστος της εξαρτάτε από την διάρκεια της. Έχετε δωρεάν μετακίνηση με τα δημόσια μέσα και εκπτώσεις σε μουσεία και άλλες τουριστικές ατραξιόν.
Οι φωτογραφίες του άλμπουμ είναι από ταξίδι μας στο Βερολίνο τον περασμένο Οκτώβριο. Πήγαμε τα πλαίσια ενός press trip του Visit Berlin (Οργανισμός τουρισμού της πόλης) το οποίο οργάνωσε για λογαριασμό του η Wise Ram, εταιρεία τουριστικού μάρκετινγκ με έδρα στη Θεσσαλονίκη.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments