Κείμενο- Φωτογραφίες: Βάσω Τζιτζικάκη

Όταν ακούμε τη λέξη «Μπούρτζι» το μυαλό μας πηγαίνει στο Ναύπλιο.. όμως η Σκιάθος έχει και αυτή το δικό της Μπούρτζι. Είναι μία μικρή χερσόνησος η οποία χωρίζει το λιμάνι της Σκιάθου στα δύο και κατά το παρελθόν ήταν ενετικό φρούριο. Λέγεται ότι ιδρύθηκε από τους αδελφούς Γκίζι, οι οποίοι κατέλαβαν τη Σκιάθο το 1207.
Σήμερα, δεν υπάρχει τίποτα εκτός από κάποια απομεινάρια του φρουρίου, που καταστράφηκε το 1660 όταν κατέλαβε το νησί ο Ενετός Ναύαρχος Φραγκίσκος Μοροζίνι. Από το 1925 στην είσοδο του βρίσκεται η προτομή του συγγραφέα Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
Το Μπούρτζι είναι ένας κατάφυτος χώρος αναψυχής, γεμάτος πεύκα, υπέροχη δροσιά και μαγευτική θέα το οποίο επισκέπτονται τόσο οι ντόπιοι, όσο και οι επισκέπτες του νησιού. Η πίσω μεριά του οδηγεί σε μία πέτρινη σκάλα που κατηφορίζοντας καταλήγει στην θάλασσα. Εκεί, βρίσκονται βράχοι που εάν επιλέξεις να καθίσεις πάνω τους η εικόνα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση είναι μαγευτική και δίνει την δυνατότητα να ρεμβάσεις και να ταξιδέψεις νοητά στο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που αυτές τις εικόνες έβλεπε όταν έγραφε το «Όνειρο στο Κύμα».
Επιπλέον, η καφετέρια που υπάρχει σε εκείνο το σημείο ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μία άβυσσος δροσιάς και η θέας που δημιουργούν έναν εκπληκτικό συνδυασμό που προσελκύει τον κόσμο να την επισκεφθεί, να την θαυμάσει και να βγάλει υπέροχες φωτογραφίες.

Info…
Στη Σκιάθο πήγαμε στα πλαίσια fam trip που διοργάνωσε το τουριστικό γραφείο της Θεσσαλονίκης Athos Hellas, καθώς εδώ και χρόνια ειδικεύεται στο συγκεκριμένο προορισμό, προσφέροντας ολοκληρωμένα τουριστικά πακέτα για όλα τα γούστα και όλες τις οικονομικές δυνατότητες.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments