Κείμενο- Φωτογραφία: Βάσω Τζιτζικάκη
 
Η Σκόπελος είναι το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Σποράδων και γνωστό παγκοσμίως λόγω των γυρισμάτων του γνωστού μιούζικαλ «Mama Mia» που πραγματοποιήθηκαν εκεί. Άλλωστε, οι συντελεστές της ταινίας επέλεξαν τις Σποράδες για τα γυρίσματα ανάμεσα στα 21 ελληνικά νησιά.
Αν θέλετε λοιπόν να βρεθείτε λίγο πιο κοντά στη «μαγεία του Hollywood» το εκκλησάκι του Άη Γιάννη στο Καστρί θα σας φέρει αρκετά κοντά αφού εκεί γυρίστηκε η σκηνή του γάμου των πρωταγωνιστών.
Το εκκλησάκι βρίσκεται σε ένα ειδυλλιακό τοπίο πάνω σε ένα βράχο που φαίνεται από μακριά. Για να το προσεγγίσει όμως κανείς χρειάζεται να ανέβει 106 σκαλιά τα οποία είναι όλα σκαλιστά στον βράχο. Η ανάβαση ίσως να είναι δύσκολη και επίπονη ιδίως με την καλοκαιρινή ζέστη και χρειάζεται οπωσδήποτε ένα μπουκάλι νερό για συντροφιά, όμως η θέα ανταμείβει!
Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως το εσωτερικό της εκκλησίας δεν είναι το ίδιο με αυτό που βλέπουμε στην ταινία καθώς τα εσωτερικά γυρίσματα έγιναν στην εκκλησία των Αγίων Πάντων που βρίσκεται μπροστά στη δημοφιλή Παναγίτσα του Πύργου στην άκρη του λιμανιού της Σκοπέλου.
Αν λοιπόν είστε λάτρης της ταινίας όταν θα απολαμβάνετε τη θέα από το εκκλησάκι του Άη Γιάννη μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι “The Winner takes it All” που στην ταινία ερμηνεύει η Ντόνα και ο Σαμ. Έτσι, θα ζήσετε έστω και ετεροχρονισμένα τη μαγεία της ταινίας συνδυασμένη με την εκπληκτική θέα που προσφέρει το τοπίο.
Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments