Κείμενο- Φωτογραφίες: Χριστίνα Γκιζάρη

Η έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Χιονοδρονικού Κέντρου της Βασιλίτσας έγινε στις 12 Δεκεμβρίου με τον τοπικό Δήμο να αναμένει με μεγάλη προσμονή τους τουρίστες που θα φέρουν την ζωντάνια τους στη περιοχή.
Το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας, βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του όρους Βασιλίτσα που εκτείνεται σε υψόμετρο 2249μ. αλλά και στο διπλανό όρος της Γομάρας. Απέχει 45χλμ από την πόλη των Γρεβενών και ξεκίνησε με τον πρώτο αναβατήρα το 1975 και από τότε προσπαθεί κάθε χρόνο να προσφέρει τη καλύτερη χειμερινή εμπειρία σε όλους τους επισκέπτες. Διαθέτει 7 αναβατήρες (2 εναέριους, 5 συρόμενους, 1 παιδικό ) και 18 πίστες μαύρου, κόκκινου, μπλε και πράσινου χρώματος.
Καθώς η πανδημία οδήγησε τα χιονοδρομικά και τις τουριστικές μονάδες να παραμείνουν κλειστά για δυο χρόνια, η Βασιλίτσα ακόμα προσπαθεί να ανακάμψει πλήρως με πολλά ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφετέριες να παραμένουν κλειστές. Επίσης, το κεφάλαιο του Δήμου που προσφέρθηκε στην συντήρηση και τη λειτουργία του χιονοδρομικού δεν ήταν μεγάλο, με αποτέλεσμα ορισμένες από τις πίστες να μην λειτουργούν και μέρος του βουνού να παραμένει κλειστό.
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι χαμηλές προσφέροντας τη δυνατότητα σε όλους να την επισκεφτούν. Συγκεκριμένα, τα Σαββατοκύριακα, τις αργίες και την περίοδο υψηλής ζήτησης, το εισιτήριο των ενηλίκων είναι στα 13 ευρώ, με εξαίρεση τους φοιτητές και τους ανέργους που έχουν έκπτωση 3 ευρώ. Τα παιδιά, από την άλλη θέλουν μόνο 8 ευρώ για να εξερευνήσουν όλο το χιονοδρομικό. Τις καθημερινές, να σημειωθεί πως η τιμή είναι ακόμα πιο χαμηλή.
Με πολλή αισιοδοξία, ελπίζουμε η φετινή σεζόν να πάει καλά για όλους τους χειμερινούς προορισμούς έτσι ώστε ο τουρισμός να ανακάμψει και να αφήσει πίσω τους τις δύσκολες αυτές εποχές.
ΣΣ: Οι φωτογραφίες είναι από επίσκεψη μας το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments