Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa taxidia
Αν ποτέ είναι να επισκεφτείτε το όμορφο Δουβλίνο, σημειώστε ένα όνομα, Temple Bar. Είναι μια περιοχή στη νότια όχθη του ποταμού Liffey, στο κέντρο της ιρλανδικής πρωτεύουσας, η οποία φημίζεται για δυο πράγματα. Το ένα είναι ότι αποτελεί το πολιτιστικό κέντρο της πόλης καθώς εκεί εδρεύουν σημαντικοί πολιτιστικοί φορείς της Ιρλανδίας καθώς και χώροι τέχνης. Ωστόσο, αυτό που την κάνει διάσημη και ενδιαφέρει τους περισσότερους, είναι ότι η Temple Bar είναι το κέντρο της έντονης νυχτερινής ζωής του Δουβλίνου. Στην περιοχή αυτή θα βρείτε τις περισσότερες από τις διάσημες pub της Ιρλανδίας με τις περίτεχνες διακοσμήσεις και τις κάθε λογής μπίρες να ρέουν. Η κίνηση κάθε βράδυ είναι ζωηρή ωστόσο την Παρασκευή και το Σάββατο το βράδυ γίνεται χαμός. Οι περισσότερες pub έχουν και ζωντανή μουσική, με μικρές μπάντες που ανεβάζουν το κέφι στα ύψη. Μόνο προσοχή. Η διασκέδαση στο Δουβλίνο δεν είναι φτηνή υπόθεση. Μια μπίρα σ΄αυτές τις pub στοιχίζει οκτώ ευρώ. Εκτός από τις pub, μερικές από τις οποίες έχουν ιστορική αξία και αποτελούν έργα τέχνης, στην περιοχή υπάρχουν πολλά εστιατόρια και άλλοι χώροι διασκέδασης.
Δύο τετράγωνα της περιοχής έχουν ανακαινιστεί τα τελευταία χρόνια . Η πλατεία Meetinghouse και η κεντρική πλατεία Temple Bar. Στην τελευταία κάθε Σαββάτο και Κυριακή πραγματοποιείται υπαίθρια αγορά βιβλίου.
Όταν λοιπόν βρεθείτε στο Δουβλίνο, όλοι οι δρόμοι θα σας οδηγήσουν το βράδυ στην Tample Bar. Περιηγηθείτε στα στενά, επιλέξτε pub και καλή διασκέδαση.

 

 

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments