Κείμενο – φωτογραφίες: Nicolas Economou Photography
Βρίσκεται κυρίως στην Ινδία στην περιοχή του Ρατζαστάν αλλά ένα μέρος της βρίσκεται και στο Πακιστάν. Γεωλογικά δημιουργήθηκε πριν 2 περίπου εκατομμύρια χρόνια. Είναι μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες ερήμους του κόσμου.
Τα έθνη που μένουν στην περιοχή αυτή, είναι κυρίως νομαδικές φυλές με έντονη ενασχόληση με την μουσική αλλά και με μεγάλη παραγωγή σε μαλλί και δέρμα.
Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν προστατευμένες περιοχές με πολλά σπάνια είδη στη χλωρίδα και την πανίδα όπως αντιλόπες, γαζέλες, οχιές, η διάσημη αλεπού της Βενγκάλης, ερπετά και πτηνά όπως διάφορα παγόνια. Υπάρχουν βέβαια και απολιθώματα που φτάνουν τα 180 εκ. έτη.
Πολιτισμικά και ιστορικά η περιοχή αυτή αναφέρεται στο αρχαίο κείμενο Ραμαγιάνα, υπάρχουν διάφορες θρησκείες όπως ο Ζαϊνισμός, ο Ινδουισμός και βέβαια και το Ισλάμ έφτασε εδώ.
Στις μέρες μας αναπτύσσεται και ο τουρισμός που προσφέρει βόλτες με καμήλες, πολυτελή ξενοδοχεία με θέα τον έναστρο ουρανό, μονάδες με τουριστικά καταλύματα σε παραδοσιακές καλύβες και διάφορα τεμένη.
Μία από τις τουριστικές ατραξιόν είναι ο ύπνος στις αμμοθίνες που φτάνουν ακόμη και τα 150μ ύψος. Γίνονται επίσης και διάφορα φεστιβάλ όπως αυτό της ερήμου που για εκατοντάδες χρόνια μαζεύονταν οι έμποροι των γειτονικών περιοχών για ανταλλαγές προϊόντων, αγοραπωλησίες αλλά και κοινωνική συνεύρεση με αθλήματα, θεατρικά και μουσικές.

 

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments