Κείμενο-φωτογραφίες: Nicolas Economou Photography

Ένας από τους πιο όμορφα διατηρημένους προορισμούς, μια παγκοσμίου φήμης αριστοκρατική λουτρόπολη. Πρόκειται για μια μικρή πόλη της Βοημίας στην Δυτική Τσεχία κοντά στα σύνορα με την Γερμανία, κρυμμένη πραγματικά μέσα στο δάσος. Όταν πρωτοαντικρίζεις την πόλη με τον ποταμό Τεπλά να την διασχίζει μεταφέρεσαι νοητά σε αυτοκρατορίες και πριγκιπάτα, αιώνες πριν. Ακόμη και σήμερα τα ξενοδοχεία περιφανεύονται για τους δεκάδες διάσημους επισκέπτες τους.
Η κλασσική αρχιτεκτονική δένει με το τοπίο δημιουργώντας μια παραμυθένια ατμόσφαιρα. Η πόλη έχει διατηρήσει τον χαρακτήρα της αλλά έχει κάποια σημάδια γήρανσης, φαίνεται ότι έχει περάσει η περίοδος της μέγιστης ακμής. Ωστόσο δεν παύει να είναι ένας ζεστός προορισμός.
Με δεκάδες πηγές με ιαματικό νερό, κάστρα και πύργους μέσα στο δάσος, πολλά σπα, εκκλησίες, καφέ, εστιατόρια και αγορές. Υπάρχει ακόμη και μουσείου γυαλιού, άλλωστε φημίζονται τα κρύσταλλα Βοημίας!
Ανάμεσα στις θερμές πηγές υπάρχει και ένας φυσικός πίδακας νερού ενώ σε άλλες πηγές ο κόσμος πίνει το ιαματικό νερό σε ιδιόμορφες τοπικές πορσελάνινες κούπες σε μορφή κανάτας, όπου οι πηγές στεγάζονται κάτω από περίτεχνες στέγες με περιστύλια και στοές.
Ιδανικός προορισμός για ζευγάρια αλλά και παρέες για 2 μέρες ή περισσότερο για όσους θέλουν να απολαύσουν τα λουτρά ή τις διαδρομές μέσα στη μαγευτική φύση. Η πόλη έχει ένα μικρό αεροδρόμιο που την συνδέει κυρίως με Ρωσία, σύντομα με Ντισελντορφ αλλά και με την πρωτεύουσα Πράγα, που είναι λιγότερο από δυο ώρες απόσταση οδικώς. Οι κύριες εθνικότητες που επισκέπτονται την πόλη είναι Γερμανοί, Ρώσοι, Ουκρανοί και Βιετναμέζοι με έντονη και την παρουσία των Ελλήνων που πανε στην Πράγα και κάνουν ημερήσια εκδρομή στο Κάρλοβι Βάρι.

 

 

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments