Γράφει και φωτογραφίζει ο Πάνος Γεωργιάδης

Αν υπάρχει κάποιος ταξιδιωτικός προορισμός ο οποίος ταυτίζεται άμεσα με τις γιορτές των Χριστουγέννων, αυτός σίγουρα είναι η Βιέννη και η Αυστρία γενικότερα. Δεν είναι ούτε η πιο στολισμένη πόλη της Ευρώπης, αλλά ούτε και η ομορφότερη. Παρόλα αυτά οι Έλληνες ταξιδιώτες πάντα την είχαν, την έχουν, αλλά και θα την βάζουν στο μέλλον στα εκδρομικά τους πλάνα. Ειδικά τα παλιά “καλά” χρόνια, δεκάδες ήταν τα τσάρτερ ή τα λεωφορεία που έφταναν από Ελλάδα με εκδρομείς που αναζητούσαν το “Χριστουγεννιάτικο παραμύθι”.
Οι Αυστριακοί πολύ έξυπνα κατάλαβαν με ποιο τρόπο πρέπει να προσφέρουν αυτό το παραμύθι. Έτσι έστησαν ένα πλήρες και χορταστικό Χριστουγεννιάτικο προϊόν, με ωραίους στολισμούς σε όλη την πόλη, παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες αγορές, άριστα διατηρημένα ιστορικά κέντρα με προβολή των μνημείων τους, αλλά και χώρους χαλάρωσης για καφέ, ποτό, φαγητό κ.α., όλα εξαιρετικής αισθητικής με όμορφο κόσμο που χαίρεσαι να είσαι μαζί του. Επιπλέον οι επιλογές για θεάματα που έχουν σχέση με την κλασσική μουσική, κονσέρτα, συναυλίες, παραστάσεις, προσθέτουν ακόμη μεγαλύτερη αξία στο τοπικό τουριστικό προϊόν.
Τα Ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία στις θεματικές μπροσούρες τους για τη Βιέννη, χρησιμοποιούν πιασάρικους τίτλους του τύπου : “Αυτοκρατορική Βιέννη”, ” Βιεννέζικο βαλς” κ.α. Το μοναδικό αρνητικό αν επισκεφτείτε τη Βιέννη αυτή την περίοδο είναι το υπερβολικό κρύο, λίγο περισσότερο από αυτό που ζούμε αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα. Έχετε επίσης μεγάλες πιθανότητες να συναντήσετε χιόνι, αλλά δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα στην πρόσβασή σας. Αν πάντως δεν αντέχετε να περιμένετε μέχρι του χρόνου τα Χριστούγεννα, είναι σίγουρο πως την άνοιξη και το καλοκαίρι η Βιέννη θα προσφέρει μια άλλη εικόνα, εξίσου ενδιαφέρουσα.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments