Τα Πράμαντα ή η Πράμαντα, ονομαστό μαστοροχώρι με πολλές κτηνοτροφικές οικογένειες, είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό κοινότητα των Δυτικών Τζουμέρκων με 1500 κατοίκους περίπου. Βρίσκεται 65χλμ. ΝΑ των Ιωαννίνων και 70χλμ. ΒΑ της Άρτας.

Ο οικισμός είναι χτισμένος σε υψόμετρο 840μ. αμφιθεατρικά στους πρόποδες της Στρογγούλας (2.107 μ.), ίσως της πιο επιβλητικής κορυφής των Τζουμέρκων. Επιπλέον πλαισιώνεται από τους συνοικισμούς Τσόπελα και Χριστοί.

Είναι ένα “ευρωπαϊκό” χωριό ειδικά σε υποδομές, αφού ήταν ιδιαίτερα περιποιημένο, με διαγραμμίσεις, ενημερωτικές πινακίδες για τους επισκέπτες, προκαθορισμένα σημεία πάρκινγκ σχεδόν παντού μέσα στο χωριό, θέσεις αναπηρικών οχημάτων, αλλά και μεγάλα πάρκινγκ εκατοντάδων αυτοκινήτων γύρω από το χωριό.

Στην ευρωπαϊκή εικόνα του χωριού, προστίθεται το εκπληκτικό αλπικό καταπράσινο τοπίο, αλλά και τα εξαιρετικά ξενοδοχεία τα οποία απλά θα σας καταπλήξουν ευχάριστα με τις παροχές αλλά και τη θέα που παρέχουν.

Τα Πράμαντα όμως περηφανεύονται και για την αυθεντική Ηπειρώτικη φιλοξενία και ζεστή συμπεριφορά των ντόπιων προς τους επισκέπτες. Όσο για το φαγητό, θα δοκιμάσετε  ντόπιο ψητό κρέας που θα γλύφετε τα δάχτυλά σας, αλλά και εκλεκτούς παραδοσιακούς μεζέδες συνοδεία κρασιού ή τσίπουρου.

Ιδανική για σύντομες αποδράσεις του Σαββατοκύριακου η φθινοπωρινή περίοδος, αφού μπορείτε να κινηθείτε άνετα, να απολαύσετε τα χρώματα και τις μυρωδιές λίγο πριν το βαρύ χειμώνα, ενώ οι τιμές των ξενοδοχείων είναι ιδιαίτερα χαμηλές σε σχέση με άλλους παρόμοιους προορισμούς.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments