Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Τaxidia

Στο Τολέδο, την πρώην πρωτεύουσα της Ισπανικής αυτοκρατορίας, δεν πας για extreme sports. Πηγαίνεις για να θαυμάσεις μια πόλη που αποτελεί ολόκληρη ένα ανοιχτό μουσείο ιστορίας και αρχιτεκτονικής, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.
Ωστόσο μας έκανε εντύπωση μια μεγάλη ουρά ανθρώπων που είδαμε υπό βροχή μπροστά σε ένα τροχόσπιτο, έξω από τα τείχη της μεσαιωνικής πόλης. Τι περίμεναν υπομονετικά δεκάδες άνθρωποι μέσα στο ψιλόβροχο;
Να περάσουν κρεμασμένοι σε ένα σύρμα, από τη μια όχθη στην άλλη του ποταμού Τάγου, σε μια πορεία παράλληλη με τη επιβλητική μεσαιωνική γέφυρα του Σαν Μαρτίν.
Να κάνουν δηλαδή Zip line όπως λέγεται αυτό το extreme sport και μάλιστα υπό βροχή, με κόστος 70 ευρώ το άτομο, για μια υπόθεση δύο λεπτών, όσο διαρκούσε η «πτήση».
Οι τουρίστες αναζητούν νέους τρόπους να ξοδέψουν τα λεφτά τους και ο προορισμός πρέπει να τους δίνει την ευκαιρία να το κάνουν. Πολλές φορές τέτοιες δραστηριότητες προτιμώνται από τους τουρίστες περισσότερο από ένα μουσείο ή χώρο τέχνης, καθώς προσφέρουν μεγαλύτερο ντόρο στα social media…

Info…
Στο Τολέδο πήγαμε στα πλαίσια fam trip που οργάνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο, το τουριστικό γραφείο Kyklos Travel, που εδώ και χρόνια ασχολείται με επιτυχία με την οργάνωση εκδρομών στην Ιβηρική χερσόνησο.

 

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments