Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Ένας σπουδαίος κολυμβητικός μαραθώνιος που διοργανώθηκε την Κυριακή για πρώτη φορά και αναβιώνει μια ηρωική ιστορία μετά από 2500 χρόνια, μας έφερε στο όμορφο Πευκί. Πρόκειται για έναν παραθαλάσσιο οικισμό που βρίσκεται στο βόρειο άκρο της Εύβοιας, περίπου απέναντι από την είσοδο του Παγασητικού κόλπου.
Ένα άλσος με πανύψηλα πεύκα, υποδέχεται τους επισκέπτες στην είσοδο του οικισμού και σου θυμίζει από πού προέκυψε το όνομα του. Αυτό που χαρακτηρίζει το Πευκί, δεν είναι μόνο τα χιλιάδες πεύκα που βρίσκονται γύρω και μέσα στον οικισμό, αλλά και η τεράστια παραλία του, μήκους περίπου πέντε χιλιομέτρων, με μεγάλη αμμουδιά και πεντακάθαρα νερά. Είναι τόσο μεγάλη η παραλία, που ποτέ δε θα νιώσεις δυσφορία από την πολυκοσμία. Το κομμάτι της παραλίας που βρίσκεται μπροστά στον οικισμό είναι οργανωμένο, με πολλά μπητς μπαρ καθώς και χώρους ξεκούρασης και αθλοπαιδιών. Ωστόσο υπάρχει πολύς χώρος και γι’ αυτούς που δεν «ανέχονται» τις ανέσεις των μπητσόμπαρων.
Εδώ και αρκετά χρόνια, το Πευκί έχει αναπτυχθεί τουριστικά με πολλά μικρά καταλύματα, ταβέρνες, καφέ, μπαρ και αλλά τουριστικά καταστήματα, με καλή αισθητική και φιλικό σέρβις. Αν και έχει την φήμη της ήσυχης περιοχής, η κίνηση τις βραδινές ώρες είναι αρκετά ζωηρή.
Δίπλα στο Πευκί βρίσκεται το ιστορικό Αρτεμίσιο, του οποίου το Πευκί αποτελεί το επίνειο του. Ο αρχαιολογικός του χώρος δεν είναι επισκέψιμος, ωστόσο στη θαλάσσια περιοχή έγινε το 480πχ η ιστορική ναυμαχία του Αρτεμισίου, στην οποία για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία συγκρούστηκαν δυο στρατιωτικοί στόλοι. Από την μια μεριά ο Ελληνικός και από την άλλη των Περσών και των συμμάχων τους, ο οποίος ήταν τετραπλάσιος από τον ελληνικό. Ήταν το πρώτο ημίχρονο ενός συγκλονιστικού αγώνα που ολοκληρώθηκε στη Σαλαμίνα με θρίαμβο των Ελλήνων.

Σε ποιους απευθύνεται…

Όσον αφορά στο Πευκί, ως τουριστικός προορισμός απευθύνεται σ΄αυτούς που ενδιαφέρονται για διακοπές με όλη τη σημασία της λέξης. Δηλαδή καλή θάλασσα, καλές παροχές, όλα σε κοντινές αποστάσεις και λογικές τιμές.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments