Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Το Κτήμα Χρυσοστόμου στο ιστορικό χωριό Πύδνα ή Κίτρος στην Πιερία, δεν είναι ένα επισκέψιμο οινοποιείο. Θα γίνει όμως από τον επόμενο χρόνο όταν ολοκληρωθεί η επένδυση που κάνει σε ένα καινούργιο σύγχρονο οινοποιείο λίγο έξω από το χωριό. Με θέα στον Όλυμπο, τα Πιέρια Όρη και τον Θερμαϊκό κόλπο, φιλοδοξεί να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους φίλους του κρασιού.
Το σημερινό οινοποιείο βρίσκεται μέσα στο χωριό, δίπλα στην εκκλησία, και αξίζει να το επισκεφτείτε για να αγοράσετε τα κρασιά του. Και αυτό γιατί είναι εξαιρετικά και μπορούν να συγκινήσουν ακόμη και αυτούς που δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με το κρασί.
Όπως μας είπε ο Νίκος Χρυσοστόμου που μαζί με τον αδελφό Ηλία ίδρυσαν την εταιρεία το 2012, το Κτήμα Χρυσοστόμου διαθέτει αμπελώνες 120 στρεμμάτων με ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες. Από αυτές παράγονται περίπου 40 χιλιάδες φιάλες σε 15 διαφορετικές ετικέτες. Από αυτά που δοκιμάσαμε μας ξετρέλανε το ροζέ ημίγλυκο κρασί με το ισπανικό όνομα Flores, γεμάτο αρώματα και γεύση που σε ξεσηκώνει.

Info…
Το Κίτρος απέχει από την Θεσσαλονίκη 57 χιλιόμετρα και από την Κατερίνη 15.
Στην Πιερία πήγαμε στα πλαίσια ενός δημοσιογραφικού ταξιδιού που διοργάνωσε η εταιρεία τουριστικού μάρκετινγκ Wise Ram για λογαριασμό της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, που στοχεύει στην προβολή και προώθηση του οινοτουρισμού της περιοχής.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments