Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Ένα από αυτά που χαρακτηρίζουν το Βουκουρέστι είναι τα πολλά μεγάλα, όμορφα, καταπράσινα πάρκα του. Διαθέτει πάνω από 20 και βρίσκονται παντού εντός και εκτός κέντρου της πόλης. Ένα από τα ωραιότερα είναι το Cismigiu ή για την ακρίβεια «Κήποι Cismigiu». Βρίσκεται στο κέντρο της Ρουμανικής πρωτεύουσας, πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία Universitate. Κατασκευάστηκε το 1854, η έκταση του είναι 16 εκτάρια και πήρε το όνομα του από την τουρκική λέξη τσεσμέ που σημαίνει βρύση.
Είναι ένα από τα πιο ειδυλλιακά σημεία του Βουκουρεστίου, τόπος ηρεμίας, ξεκούρασης και χαλάρωσης. Το πάρκο διαθέτει μεγάλη τεχνιτή λίμνη που την άνοιξη και το καλοκαίρι μπορείτε να κάνετε βαρκάδα νοικιάζοντας μια βάρκα από το κατάστημα που βρίσκεται στο χώρο. Τον χειμώνα και όταν η θερμοκρασία πέφτει αρκετά, η λίμνη μετατρέπεται σε παγοδρόμιο χαρίζοντας στιγμές χαράς σε όσους αρέσει το σπορ.
Είναι αγαπημένο μέρος για οικογένειες με μικρά παιδιά αλλά και για τους φοιτητές των γύρω πανεπιστημιακών σχολών που το επισκέπτονται στα διαλύματα τους.
Εκατοντάδες παγκάκια είναι στη διάθεση των επισκεπτών για να ξεκουραστούν, να χαλαρώσουν ή να διαβάσουν τον βιβλίο ή την εφημερίδα τους ενώ κατά καιρούς στους χώρους του πάρκου Cismigiu φιλοξενούνται πολλές εκδηλώσεις.
Το επισκεφτήκαμε πριν μερικές μέρες που ήταν χιονισμένο. Ήταν όμορφο αλλά το καλοκαίρι είναι το κάτι άλλο.

Info…
Στο Βουκουρέστι πήγαμε με το τουριστικό γραφείο Athos Hellas στα πλαίσια οργανωμένου fam trip. Το συγκεκριμένο τουριστικό γραφείο ασχολείται ιδιαίτερα με τον προορισμό οργανώνοντας εκδρομές καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς.


 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments