Κείμενο – φωτογραφίες: Νικόλας Οικονόμου

Το Μάαστριχτ, η πανέμορφη αυτή πόλη της Ολλανδίας αυτοαποκαλείται ως η απόλυτη καρναβαλική πόλη της χώρας μια πόλη του γλεντιού. Όχι άδικα καθώς για τους κατοίκους του Μάαστριχτ το καρναβάλι είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση που μετράει ιστορία πάρα πολλών χρόνων.
Οι προετοιμασίες ξεκινούν κάθε χρόνο στις 11 Νοέμβριου στις 11 το πρωί. Ωστόσο η πρώτη καλή γεύση για το τι θα επακολουθήσει δόθηκε προχθές Κυριακή. Μια εντυπωσιακή καρναβαλική παρέλαση εξελίχθηκε στους δρόμους της χιονισμένης πόλης στην οποία πήραν μέρος εκατοντάδες καρναβαλιστές με εντυπωσιακές στολές, οι περισσότερες από τις οποίες είχαν να κάνουν όχι μόνο με το καρναβάλι αλλά και με την παράδοση. Οι περισσότερες ομάδες που έλαβαν μέρος συνοδεύονταν από την δική τους μπάντα πλημμυρίζοντας την πόλη με μουσικές. Εντύπωση προκαλούσε η συμμετοχή των νέων στην παρέλαση που ήταν μεγάλη.
Προορισμός των καρναβαλιστών ήταν η πλατεία της αγοράς όπου εκλέχτηκε ο Πρίγκιπας του φετινού καρναβαλιού.
Φέτος, η μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλιού θα πραγματοποιηθεί στο Μάαστιχτ την Κυριακή της καθολικής Αποκριάς 19 Φεβρουαρίου και οι καρναβαλικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023. Αυτές τις τρείς ημέρες όλη πόλη θα είναι ένα ατελείωτο πάρτι Διονυσιακών διαστάσεων.

 

 

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments