Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Όσοι έχουν ταξιδέψει στην Πράγα σίγουρα θα επισκέφτηκαν και το Κάρλοβι Βάρι. Ιδιαίτερα όσοι πήγαν με κάποιο εκδρομικό γκρουπ καθώς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των εκδρομικών προγραμμάτων στην όμορφη πρωτεύουσα της Τσεχίας.
Το Κάρλοβι Βάρι, είναι μια από τις πιο διάσημες λουτροπόλεις της Ευρώπης και ένας πολύ αναβαθμισμένος τουριστικός προορισμός. Καθημερινά το επισκέπτονται εκατοντάδες τουρίστες, είτε στα πλαίσια ημερήσιας εκδρομής είτε για πολυήμερες διακοπές καθώς αποτελεί κέντρο θερμαλισμού και πολυτελών διακοπών.
Βρίσκεται 140 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Πράγα, στη Δυτική Τσεχία στην κοιλάδα του ποταμού Τέπλα, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία. Από τον 18ο αιώνα αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό και αιτία για την τουριστική του ανάπτυξη ήταν οι 12 ιαματικές πηγές με θεραπευτικές ιδιότητες που βρίσκονται στην περιοχή. Από τότε, η μικρή λουτρόπολη προικίστηκε από πανέμορφα εντυπωσιακά κτίρια που σήμερα προκαλούν το θαυμασμό όσων τα αντικρίζουν.
Για όλα αυτά έχουμε αναφερθεί αναλυτικά σε άλλες αναρτήσεις με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Σήμερα θα αναφερθούμε στο άλλο Κάρλοβι Βάρι που δεν επισκέπτονται οι τουρίστες. Πρόκειται για το καινούργιο κομμάτι της πόλης. Δεν έχει τα εντυπωσιακά νεοκλασικά κτίρια που βλέπει κανείς στην παλιά πόλη, αλλά είναι εξίσου ενδιαφέρον καθώς βιώνεις την ζωή σε μια μικρή πόλη της Τσεχίας.
Επιβάλλεται να το επισκεφτείτε και για πρακτικούς λόγους καθώς στο παλιό Κάρλοβι Βάρι, λόγω της μεγάλης τουριστικής του επιτυχίας, οι τιμές για φαγητό και ψώνια έχουν ξεφύγει σε υπερβολικό βαθμό. Στο νέο Κάρλοβι Βάρι θα βρείτε να φάτε και να ψωνίσετε σε λογικές τιμές, ενώ παράλληλα θα περιηγηθείτε στους ήσυχους περιποιημένους δρόμους, μακριά από την τουριστική συμφόρηση της παλιάς πόλης.
Στο νέο Κάρλοβι Βάρι θα φτάσετε εύκολα με τα πόδια. Από τα κτίρια με τις ιαματικές πηγές που σίγουρα θα επισκεφτείτε, συνεχίζετε προς την αντίθετη κατεύθυνση από την παλιά πόλη, πάντα κατά μήκος του ποταμού Τέπλα που την διασχίζει. Θα περάσετε μέσα από ένα μεγάλο καταπράσινο πάρκο, με χώρους ξεκούρασης και αναψυχής και πολλά υπαίθρια έργα μοντέρνας τέχνης. Εκεί βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου που κάθε χρόνο προσελκύει διάσημους σταρ του κινηματογράφου ενισχύοντας τη φήμη του προορισμού. Μετά τα πάρκο αριστερά επάνω ξεκινά ο κεντρικός πεζοδρόμος του νέου Κάρλοβι Βάρι, με εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, φαστ φουντ και καφέ. Περιηγηθείτε στη νέα πόλη για να θαυμάσετε και το υψηλό επίπεδο καθημερινού πολιτισμού στο οποίο ζουν οι μόνιμοι κάτοικοι του.

Info…
Τα γκρουπ από την Ελλάδα επισκέπτονται το Κάρλοβι Βάρι στα πλαίσια ημερήσιας εκδρομής που περιλαμβάνουν σχεδόν όλα τα τουριστικά πακέτα για την Πράγα. Εμείς πήγαμε ακριβώς πριν ένα χρόνο στα πλαίσια fam trip που διοργάνωσαν από κοινού τα τουριστικά γραφεία Mouzenidis Travel και Herodotus Tours που ασχολούνται με το συγκεκριμένο προορισμό.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments