Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Είναι ένας από τους ωραιότερους νησιωτικούς οικισμούς στο Αιγαίο. Αν και βρίσκεται στα Δωδεκάνησα έχει κυκλαδίτικα χαρακτηριστικά με άσπρα σπίτια και ατελείωτα στενά δρομάκια που χάνεσαι σε άλλες εποχές. Κυρίως όμως έχει μεγαλειώδη ιστορία που ξεκινά χιλιάδες χρόνια πριν.
Αναφερόμαστε στη Λίνδο τον παραδοσιακό οικισμό της Ρόδου. Ήταν μια από τις τρεις αρχαίες πόλεις του νησιού και αυτή με την πιο πλούσια ναυτική παράδοση. Ήταν η πόλη που γέννησε το ναυτικό δίκαιο.
Σήμερα είναι ένας από τους πιο τουριστικούς οικισμούς καθώς καθημερινά το καλοκαίρι την επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες. Αυτό που αμέσως αισθάνεσαι φτάνοντας στη Λίνδο είναι η ζέστη. Όχι άδικα καθώς θεωρείται η θερμότερη περιοχή της Ευρώπης. Οι θερμοκρασίες που κακογράφονται μερικές φορές ξεπερνούν και αυτές της Αφρικής.
Από την κεντρική πλατεία με το επιβλητικό πλατάνι που ρίχνει την ευεργετική του σκιά εισέρχεσαι στον παραδοσιακό οικισμό της Λίνδου. Σηκώνοντας το κεφάλι ψηλά βλέπεις πάνω από τον οικισμό τη διάσημη αρχαία Ακρόπολη της Λίνδου. Μοιάζει με κινηματογραφικό σκηνικό.
Για να φτάσεις στην ακρόπολη θα χρειαστεί να περπατήσεις αρκετά στο σκληρό ανηφορικό καλντερίμι. Εναλλακτικά μπορείς να πας με τα γαϊδουράκια που θα βρεις στην πλατεία.
Στην ακρόπολη της Λίνδου, ο τρίτος σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικός χώρος στην Ελλάδα, άφησαν τα σημάδια της παρουσίας τους οι αρχαίοι Έλληνες, οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί και οι Ιωαννίτες Ιππότες.
Μετά την ακρόπολη χαθείτε στα στενά σοκάκια του οικισμού. Είναι γεμάτα από κάθε λογής καταστήματα, εμπορικά ή υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η κίνηση σ’ αυτά αυξάνεται συνήθως αργά το απόγευμα που η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει.
Στη Λίνδο μπορείτε να πάτε για να κάνετε το μπάνιο σας στις κοντινές όμορφες παραλίες. Μια από αυτές, η μικρή παραλία του Αγίου Παύλου στον ομώνυμο όρμο έχει χαρακτηριστεί επανειλημμένως ως μια από τις 10 καλύτερες της Ευρώπης.

Info…
Η Λίνδος απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου.
Στη Ρόδο πήγαμε στα πλαίσια ενός εκπαιδευτικού ταξιδιού που οργάνωσε το τουριστικό γραφείο της Θεσσαλονίκης Mentor Travel Specialists, που μεταξύ άλλων ασχολείται με το συγκεκριμένο προορισμό.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments