Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Στην παλαιά πόλη της Ρόδου, αυτό το στολίδι που έχτισαν τον 15ο αιώνα οι Ιωαννίτες ιππότες, έχω πάει πολλές φορές. Και πάντα την έβρισκα πολύβουη, με πολύ κόσμο και έντονη τουριστική δραστηριότητα που αλλοιώνουν κάπως την μεσαιωνική της εικόνα.
Ωστόσο πριν μερικές μέρες έτυχε να βρεθώ εκεί λίγο μετά τα μεσάνυχτα και αυτό που αντίκρισα ήταν κάτι άλλο. Μια μεσαιωνική πολιτεία όχι στα χρόνια του τουρισμού αλλά στα χρόνια που δημιουργήθηκε. Ένα πραγματικό ταξίδι στο χρόνο.
Και αυτό γιατί τα μαγαζιά ήταν κλειστά, οι λιθόστρωτοι δρόμοι εντελώς άδειοι από κόσμο, η ησυχία βασίλευε. Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός ενίσχυε την εικόνα ενώ τα μεσαιωνικά φανάρια οδηγούσαν τα βήματα σου. Κάποια από αυτά φώτιζαν το οικόσημο κάθε ιστορικού κτιρίου που κάποιος κάποτε κατασκεύασε για να στεγάσει τη δύναμη του. Ένα απολυτά κινηματογραφικό σκηνικό. Λες και ήσουν ολομόναχος μέσα σε μια μεγάλη μεσαιωνική πολιτεία.
Και αν κάποια στιγμή μες την ησυχία άκουγες κάποια βήματα να πλησιάζουν από μακριά, νόμιζες πως είναι κάποιος ιππότης που πάει για αλλαγή βάρδιας.
Αν ποτέ βρεθείτε στο νησί των Ιπποτών, μην παραλείψετε να κάνετε μια μεταμεσονύχτια βόλτα στα μέρη των Ιπποτών. Άλλωστε κάποια στιγμή τα βήματα σας θα σας οδηγήσουν στην πλατεία Ιπποκράτους, όπου στα παρακείμενα μπαρ η διασκέδαση φτάνει μέχρι το πρωί και σας επαναφέρουν στο σήμερα.

Info…
Στη Ρόδο πήγαμε στα πλαίσια ενός εκπαιδευτικού ταξιδιού που οργάνωσε το τουριστικό γραφείο της Θεσσαλονίκης Mentor Travel Specialists, που μεταξύ άλλων ασχολείται με το συγκεκριμένο προορισμό. Το εκπαιδευτικό ταξίδι έγινε με τη συνεργασία της Ryanair που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Ρόδο τρεις φορές την εβδομάδα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments