Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Μια από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες των Κυκλάδων που σε συναρπάζει από την πρώτη στιγμή που θα την αντικρίσεις, είναι η Κολώνα στην Κύθνο. Από μόνη της αποτελεί έναν καλό λόγο να επισκεφτείς το νησί.
Βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, βόρεια του λιμανιού του Μέριχα και απέναντι από την επίσης όμορφη παραλία της Απόκρουσης.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια στενή λωρίδα άμμου μήκους 240 μέτρων, που ενώνει την Κύθνο με την μικρή βραχονησίδα του Αγίου Λουκά. Αυτό που σε συναρπάζει εκτός από την απαράμιλλη ομορφιά της, είναι η δυνατότητα να βουτήξεις στη θάλασσα και από το δυο πλευρές της. Δηλαδή δύο παραλίες με κοινή αμμουδιά και νερά να τα πιείς στο ποτήρι.
Όταν θα την επισκεφτείτε φροντίστε να μείνετε ως αργά για να απολαύσετε ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα στο Αιγαίου.
Αν έχετε το κουράγιο ανεβείτε και την κορυφή της βραχονησίδας του Αγίου Λουκά με το ομώνυμο εκκλησάκι. Μπορεί ο δρόμος είναι κακοτράχαλος αλλά θα αποζημιωθείτε καθώς θα θαμάσετε την πανοραμική θέα τη περιοχής και το ηλιοβασίλεμα από πρώτη θέση.
Για να φτάσετε στην Κολώνα που πλέον είναι οργανωμένη παραλία με μπητς μπαρ που βρίσκεται εκτός της αμμουδιάς, υπάρχουν δυο τρόποι. Είτε με αυτοκίνητο ακολουθώντας έναν σχετικά δύσβατο χωματόδρομο από την Απόκρουση, είτε με καραβάκια που κάνουν δρομολόγια από το λιμάνι του Μέριχα.
Επίσης η παραλία της Κολώνας αποτελεί παράδεισο για τα σκάφη αναψυχής καθώς ο όρμος προστατεύεται από μελτέμια και νοτιάδες. Έτσι καθημερινά γεμίζει από ιστιοφόρα και πανάκριβα κρούιζερ που αγκυροβολούν στους απάνεμους κολπίσκους.

Info…

Στην Κύθνο πήγαμε τα πλαίσια κρουαζιέρας με το mega yacht Elysium της εταιρείας Elixir Boutigue Cruises που πραγματοποιεί εβδομαδιαίες κρουαζιέρες στις Κυκλάδες.

 

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments