Κείμενο- Φωτογραφίες: Βάσω Τζιτζικάκη

Κατά την επίσκεψη στο νησί της Λήμνου, εκεί όπου οι επισκέψιμοι θησαυροί δεν σταματούν, έχεις την ευκαιρία να δεις, να μπεις, να εξερευνήσεις και να κολυμπήσεις στη Σπηλιά του Φιλοκτήτη! Σύμφωνα με την μυθολογία, ο Φιλοκτήτης, βασιλιάς των Θεσσαλών εγκαταλείφθηκε εκεί από τους Αχαιούς όταν τον τσίμπησε ένα δηλητηριώδες φίδι και μη θέλοντας να καθυστερήσουν την πορεία τους προς την Τροία τον παράτησαν σε αυτήν την σπηλιά.
Αυτή λοιπόν ήταν το «κρησφύγετό» του για τα επόμενα 10 χρόνια στα οποία και κατάφερε να θεραπευτεί από την Λήμνια Γη! Οι Αχαιοί όταν χρειάστηκαν την βοήθεια του, καθώς είχε στην κατοχή του το τόξο του Ηρακλή και ήταν ιδιαίτερα διάσημος ως ο καλύτερος τοξοβόλος, γύρισαν πίσω και του ζήτησαν να πάει μαζί τους ώστε να κερδίσουν τον πόλεμο.
Η σπηλιά βρίσκεται κάτω από το Καβείριο (για το οποίο γράψαμε σε άλλη ανάρτηση) και είναι επισκέψιμη δια θαλάσσης αλλά και από τη στεριά έχοντας για είσοδο μία πολύ στενή σχισμή στο βράχο. Είναι γεμάτη μεγάλες δύσβατες πέτρες που όμως συμβάλλουν στο μαγικό τοπίο που δημιουργείται με μία ακτίνα ήλιου να «λούζει» την σκιά της. Νέοι και λιγότερο νέοι επισκέπτονται την σπηλιά για να έρθουν λίγο πιο κοντά στη μυθολογία. Άλλωστε είναι μία εμπειρία που μένει αξέχαστη.

 

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments