Κείμενο-Φωτογραφίες: Βάσω Τζιτζικάκη

Ο χρωματικός καμβάς της Χαλκιδικής είναι πλούσιος, όμως στο μυαλό των επισκεπτών το κυρίαρχο του χρώμα είναι το γαλάζιο της θάλασσας. Το φθινόπωρο όμως η Χαλκιδική αποκτά χιλιάδες χρώματα που συνδυαστικά με το μπλε της θάλασσας αντανακλούν πιο όμορφα στα ανθρώπινα μάτια.
Το φθινόπωρο είναι μία εποχή κάπως αδικημένη και στη Χαλκιδική το νιώθουν έντονα οι κάτοικοι, οι καταστηματάρχες και γενικώς οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον τουρισμό σε κάποια από τις πτυχές του..
Το φετινό φθινόπωρο που ακολούθησε ένα «κουτσουρεμένο» καλοκαίρι με έναν Αύγουστο σε mini lockdown σε όλη την Χαλκιδική είναι ακόμα πιο γκρίζο από οικονομικής άποψης.. όμως, αυτό δεν αναιρεί την ύπαρξη και την προσπάθεια πολλών ξενοδόχων, εστιατόρων και διαφόρων φορέων του τουρισμού να κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους και να δώσουν με αυτόν τον τρόπο το δικό τους «χρώμα» στο φετινό φθινόπωρο.. το οποίο ακολουθεί τουλάχιστον ένας μήνας με αναγκαστικά κλειστές επιχειρήσεις και μηδενικό τουρισμό λόγω της απαγόρευσης μετακίνησης μεταξύ των νομών που τα μέτρα προστάζουν.
Μιλώντας όμως, για την φθινοπωρινή Κασσάνδρα κατά γενική ομολογία, αυτή είναι όμορφη, περισσότερο ήρεμη από τους καλοκαιρινούς μήνες και σε προδιαθέτει για χαλάρωση σε σύγκριση με την κατεξοχήν «ξεσηκωτική» ιδιότητά της.
Οι ταβέρνες της Νέας Φώκαιας -και όχι μόνο- που είναι γνωστές για το εξαιρετικής ποιότητας φαγητό τους, τα ιαματικά λουτρά της Αγίας Παρασκευής που προσφέρουν ευεργετικές ιδιότητες και χαλάρωση, τα αρχαία της περιοχής όπως το ιερό του Άμμωνος Διός στην Καλλιθέα που δίνει στον επισκέπτη θετική ενέργεια αλλά και μόρφωση για την μακρόχρονη ιστορία του τόπου, τα οινοποιεία της περιοχής που δίνουν τη δυνατότητα μιας γευστικής εμπειρίας εκλεκτών κρασιών, τα μουσεία της που δείχνουν όχι μόνο την ιστορία αλλά και την παράδοση των οικισμών είναι εμπειρίες που ολοκληρώνουν βιωματικά την συνολική εικόνα του επισκέπτη στον προορισμό.
Πρόκειται για εμπειρίες που αναζητά να βρει κανείς σε άλλα μέρη και που δεν έχει πάντοτε την ευκαιρία να συναντήσει.. όμως η Κασσάνδρα τις προσφέρει όλες αυτές άριστα εναρμονισμένες μεταξύ τους, γεγονός που τεκμηριώνει για ακόμη μία φορά το ρητό «Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει!».

Info…
Την Κασσάνδρα επισκεφθήκαμε στα πλαίσια του fam trip που διοργανώθηκε από τον τοπικό Δήμο Κασσάνδρας με σκοπό την τουριστική ανάδειξη και προώθηση της περιοχής.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments