Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Μια από τις σημαντικότερες τουριστικές ατραξιόν της πόλης της Καστοριάς είναι το Σπήλαιο του Δράκου. Βρίσκεται στις όχθες της λίμνης τη Καστοριάς, στο 2ο χιλιόμετρα της παραλιακής οδού, αυτή που οι καστοριανοί ονομάζουν μικρή γυρολιμνιά.
Αν και το σπήλαιο ανακαλύφθηκε από τους ντόπιους στη δεκαετία του 1940, η αξιοποίηση του ολοκληρώθηκε μόλις το 2009 οπότε και άνοιξε τις πύλες του στο κοινό.
Ο επισκέπτης περπατά μέσα στο Σπήλαιο σε μια φυσική διαδρομή 300 μέτρων. Στο διάβα του συναντά χιλιάδες σταλακτίτες και σταλαγμίτες σε διάφορους σχηματισμούς που εξάπτουν τη φαντασία και εμπλουτίζουν μύθους και ιστορίες με δράκους. Επίσης συναντά τέσσερις λίμνες και περνά πάνω από τρεις γέφυρες εκ των οποίων η μία πλωτή.
Η εύκολη σε οποιοδήποτε επισκέπτη διαδρομή καταλήγει σε ένα τεχνητό τούνελ 35 μέτρων που αποτελεί την έξοδο από το Σπήλαιο. Το συγκεκριμένο τούνελ χρησιμοποιείται και ως εκθεσιακός και μουσειακός χώρος για το συγκεκριμένο σπήλαιο και άλλα σπήλαια της χώρας μας.
Το Σπήλαιο του Δράκου είναι ανοιχτό κάθε μέρα εκτός Δευτέρας από τις 12πμ έως τις 5μμ (έως τις 6μμ τη θερινή περίοδο). Το βασικό εισιτήριο κοστίζει 6 ευρώ. Η ξενάγηση στο Σπήλαιο διαρκεί περίπου μισή ώρα.
Συνδυάστε την επίσκεψη σας στο Σπήλαιο με μια βόλτα στον παραλίμνιο δρόμο κάτω από τα πλατάνια και θέα τη λίμνη και τις ομορφιές της. Πολύ κοντά είναι το βυζαντινό μοναστήρι της Παναγίας της Μαυριώτισσας με τις μοναδικές τοιχογραφίες του (δείτε εδώ: https://omorfataxidia.gr/…/sto-istoriko-monastiri-tis…/

Info…
Στην Καστοριά πήγαμε στα πλαίσια δημοσιογραφικής αποστολής που οργάνωσε ο Δήμος Καστοριάς σε συνεργασία με την εταιρεία τουριστικού μάρκετινγκ Wise Ram.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments