Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Στην όμορφη Σκόπελο υπάρχουν δυο λιμάνια που υποδέχονται τα πλοία της ακτοπλοΐας. Το ένα είναι στη Χώρα, την πρωτεύουσας του νησιού. Το άλλο είθισται να το λέμε Γλώσσα αλλά δεν λέγεται Γλώσσα. Για την ακρίβεια ονομάζεται Λουτράκι και είναι το επίνειο της Γλώσσας. Η Γλώσσα, δεύτερος μεγαλύτερος οικισμός του νησιού, είναι ψηλά στο βουνό, αμφιθεατρικά χτισμένη να αγναντεύει το πέλαγος.
Το Λουτράκι είναι ένας όμορφος τουριστικός οικισμός που αναπτύσσεται γύρω από το λιμάνι και κατά μήκος της παραλίας. Διαθέτει καταλύματα, ταβέρνες, καφέ και ότι είναι αναγκαίο σε έναν παραθεριστή. Είναι από τους ήσυχους τουριστικούς προορισμούς που ζωηρεύει μόνο όταν φτάσει κάποιο καράβι της ακτοπλοΐας.
Εξαιρετική είναι η παραλιακή του ζώνη γύρω από το λιμάνι, για να απολαύσεις την βόλτα σου και τον καφέ σου αγναντεύοντας τη θάλασσα. Εξωτερικά του λιμανιού υπάρχει μεγάλη βοτσαλωτή παραλία με πεντακάθαρα νερά.
Το Λουτράκι χτίστηκε εκεί που κάποτε υπήρχε η αρχαία Σελινούντα, πόλη που ίδρυσαν τον 8ο πχ αιώνα οι Χαλκιδείς. Διατηρούνται ακόμα τα τείχη της αρχαίας πόλης. Μοναδικά στην περιοχή είναι και τα ρωμαϊκά λουτρά στην περιοχή Κατακαλού του Λουτρακίου, ενώ ρωμαίικα κτίσματα θα δείτε και μέσα στο Λουτράκι καταπλακωμένα από σύγχρονα κτίρια.
Από το Λουτράκι για να φτάσετε στην πρωτεύουσα της Σκοπέλου θα χρειαστείτε 45 λεπτά με μια ώρα συναντώντας το δρόμο σας εκπληκτικά τοπία.
Την επόμενη φορά που θα φτάσετε με το καράβι της ακτοπλοΐας στο Λουτράκι, αφιερώστε λίγο χρόνο για να το γνωρίσετε πριν αναχωρήσετε για την πόλη της Σκοπέλου. Μπορεί να είναι ο επόμενος προορισμός σας για διακοπές…

Info…

Στη Σκόπελο πήγαμε με το τουριστικό γραφείο Mentor Travel Specialists στα πλαίσια ενός fam trip. Το συγκεκριμένο γραφείο της Θεσσαλονίκης ασχολείται ιδιαίτερα με τον συγκεκριμένο προορισμό.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments