Κείμενο – φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Γαϊτανάκη

Πόσο όμορφες είναι οι ηλιόλουστες μέρες που ακολουθούν μια χιονόπτωση! Το χιόνι ντύνει τα πάντα στα λευκά και έρχεται ο ήλιος να φωτίσει το μεγαλόπρεπό δημιούργημα. Ειδικά εκείνη η πρώτη μέρα που το χιόνι είναι ακόμη αφράτο και αστράφτει κάτω από το έντονο φως του ήλιου, είναι καταπληκτική!

Μία τέτοια ηλιόλουστη χειμωνιάτικη μέρα θυμάμαι, επισκεφτήκαμε το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου, το παλαιότερο και το πρώτο οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας. Βρίσκεται δίπλα στο γραφικό χωριό Κάτω Βέρμιο του Νομού Ημαθίας, στη νοτιοδυτική πλευρά του όρους Βέρμιο, σε απόσταση περίπου εκατό χιλιομέτρων από την πόλη της Θεσσαλονίκης και μόλις είκοσι πέντε χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του Νομού Ημαθίας, τη Βέροια.

Ντυθήκαμε λοιπόν κατάλληλα, βάλαμε τα γυαλιά ηλίου μας και δύο στρώσεις αντηλιακή προσώπου, και πήγαμε να ευχαριστηθούμε το χιόνι, ένα χιόνι που ήταν τόσο φρέσκο που σε προκαλούσε να ξαπλώσεις πάνω του. Αν ξαπλώσαμε; Μα και βέβαια ξαπλώσαμε και φεύγοντας αφήσαμε πίσω μας πέντε αγγελάκια να κάνουν παρέα στον γελαστό χιονάνθρωπό μας.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments