Κείμενο – φωτογραφίες: Βάσω Τζιτζικάκη

Το νησί της Μήλου κρύβει απέραντες ομορφιές και η πιο διάσημη εξ’ αυτών είναι το Σαρακήνικο. Είναι από τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη της Ελλάδας και όχι άδικα αφού είναι ένα τοπίο άπειρου κάλλους. Βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού και έχει θέα στη Σίφνο και στην Κίμωλο. Το όνομα του το πήρε από τους Σαρακηνούς πειρατές που το χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο, καθώς η τοποθεσία βοηθά λόγω των μεγάλων βράχων της και των πολλών σπηλιών της. Υπάρχει απουσία βλάστησης η οποία αντικαθίσταται με κατάλευκα βράχια που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη και δημιουργούν αυτήν την σπάνια ομορφιά.
Πολλές φορές, το Σαρακήνικο, χαρακτηρίζεται και ως σεληνιακό τοπίο λόγω των λευκών ηφαιστειογενών βράχων του που τις νύχτες με πανσέληνο φωτίζονται και γίνονται ακόμη πιο λευκοί δίνοντας την εντύπωση πως περπατά κανείς στη σελήνη.
Η παραλία που βρίσκεται εκεί είναι πολύ μικρή και συνήθως γεμάτη από κόσμο. Δεν είναι άλλωστε αυτό που κάνει το Σαρακήνικο δελεαστικό, αλλά η πανέμορφη τοποθεσία του. Άλλωστε, όταν φυσάει βόρειος άνεμος η θάλασσα είναι πολύ ορμητική και καθόλου ασφαλής λόγω των βράχων και του βάθους της.
Βέβαια, στην εσοχή των βράχων δεν φτάνει το κύμα αλλά η θάλασσα είναι γεμάτη με μεγάλες πέτρες. Αξίζει όμως για όσους ασχολούνται με την παρατήρηση του βυθού να πάρουν μαζί τον εξοπλισμό τους. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη γι’ αυτό πρέπει να πάρει κανείς μαζί του τα απαραίτητα αν θέλει να καθίσει αρκετά καθώς δεν υπάρχει κάπου κοντά κάποιο μίνι μάρκετ. Το μόνο που υπάρχει είναι μια καντίνα που δεν είναι πάντοτε ανοιχτή. Αθλητικά παπούτσια και νερό είναι must!
Η τοποθεσία απέχει 5 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού, Πλάκα και θα σας χαρίσει πανέμορφες εικόνες στο μυαλό και τη φωτογραφική σας μηχανή!

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments