Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Καθώς το διάσημο ηλιοβασίλεμα ολοκληρώθηκε εισπράττοντας το απροσδόκητο θερμό χειροκρότημα του, οι τουρίστες πλημμυρίζουν τα στενά σοκάκια των Φυρών, πρωτεύουσα της Σαντορίνης.
Όχι ότι τα στενά των Φυρών δεν είναι ασφυκτικά γεμάτα από κόσμο και την ημέρα, ιδιαίτερα όταν φτάνουν στο νησί κρουαζιερόπλοια, άλλα το βράδυ είναι κάτι άλλο. Οι επισκέπτες με τις καλύτερες εμφανίσεις τους και ενίοτε εξεζητημένες, βγαίνουν για φαγητό, διασκέδαση και shopping καθώς τα εμπορικά καταστήματα είναι ανοιχτά μέχρι πολύ αργά.
Στην καλντέρα βρίσκονται τα μπαρ και τα εστιατόρια που πληρώνεις κάτι παραπάνω άλλα σε αποζημιώνουν με την υπέροχη θεά και την μοναδική αίσθηση που σαν και αυτήν σε λίγα μέρη του κόσμου θα βρεις.
Μέσα στα στενά θα βρεις εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ και κλαμπ και στις παρυφές του οικισμού τα φαστφουντάδικα που έχουν κόσμο όλη τη νύχτα.
Κάνοντας την βόλτα σας στα νυχτερινά Φηρά μην περιοριστείτε μόνο στους τουριστικούς δρόμους. Περπατήστε και σ΄ αυτούς που δεν τους άγγιξε ακόμη η τουριστική δραστηριότητα. Περάστε μπροστά από αρχοντικά, κάτω από καμάρες, διπλά από εκκλησίες, και δείτε μια πιο αυθεντική εικόνα αυτού του μοναδικού νησιού.
Όσο περνάει η ώρα τα καταστήματα κλείνουν, οι δρόμοι αδειάζουν και τα κλαμπ στο κέντρο του οικισμού γεμίζουν, όπου κυρίως οι νεότεροι ντόπιοι και επισκέπτες, διασκεδάζουν μέχρι το πρωί…

Info…

Στη Σαντορίνη πήγαμε στα πλαίσια ενός εκπαιδευτικού ταξιδιού που οργάνωσε το τουριστικό γραφείο Mentor Travel Specialists σε συνεργασία με την Aegean. Στο καλοκαιρινό του πρόγραμμα θα βρείτε πενθήμερα και εξαήμερα πρόγραμμα για τη Σαντορίνη που περιλαμβάνουν απευθείας πτήση από Θεσσαλονίκη και ξενοδοχείο που θα επιλέξετε μέσα από μια μεγάλη γκάμα που θα σας προτείνουν.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments