Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Ψάχνετε δροσιά; Το Λιτόχωρο είναι πάντα μια σταθερή αξία καθώς βρίσκεται στους πρόποδες του μυθικού Ολύμπου και ατενίζει το Αιγαίο. Ωστόσο εκεί στο Λιτόχωρο υπάρχει ένα μέρος ακόμη πιο δροσερό. Πρόκειται για το Λάκκο, μια περιοχή στις όχθες του Ενιπέα ποταμού, όπου εδώ και χρόνια αποτελεί σημείο ξεκούρασης. χαλάρωσης και αναψυχής.
Εκεί που κάποτε αναπτύσσονταν η βιοτεχνική δραστηριότητα της περιοχής, με αποστακτήρα τσίπουρου, βυρσοδεψεία, νερόμυλο και νεροτριβές, τώρα υπάρχουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ, ταβέρνες) που προσελκύουν πολύ κόσμο. Αποτελεί αγαπημένο μέρος της νεολαίας της περιοχής καθώς υπάρχουν εξαιρετικοί χώροι για αυτούς.
Το τοπίο είναι μαγευτικό καθώς απολαμβάνεις τον καφέ σου κάτω από τα πλατάνια ενώ ακούς τα νερά του Ενιπέα να κυλούν ασταμάτητα.
Η πρόσβαση είναι εύκολη, ενώ υπάρχει χώρος πάρκινγκ από τον οποίο φτάνεις στο Λάκκο ακολουθώντας μια συγκεκριμένη μικρή διαδρομή.
Για τους περιπατητές, από το Λάκκο ξεκινά παρόχθιο μονοπάτι που θα τους οδηγήσει στο διεθνές μονοπάτι Ε4 προς τον Όλυμπο.

Info…

Στο Λιτόχωρο πήγαμε στα πλαίσια ενός fam trip που οργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε συνεργασία με την εταιρεία συμβούλων τουριστικής προώθησης Wise Ram

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments